Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste: prognoza meteo pentru perioada 27 august - 8 septembrie 2013 pentru toate regiunile tarii

Vremea se raceste: prognoza meteo pentru perioada 27 august - 8 septembrie 2013 pentru toate regiunile tarii

Prognoza meteo pentru perioada 27 august - 8 septembrie 2013 arata o tendinta de racire a vremii si o crestere a posibilitatii de averse.


Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

In primele zile regimul termic diurn va marca o scadere treptata, de la 28 de grade in prima zi pâna la 23 de grade, in medie, pe 29 august. Ulterior, pâna la sfârsitul perioadei de prognoza, temperaturile maxime se vor mentine relativ constante, la valori medii de 22...24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 16...17 grade pâna pe 29 august, dupa care vor marca o scadere, spre 11...12 grade, in medie, valori la care se vor mentine intre 1 si 8 septembrie.

Aversele, insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe arii extinse intre 26 si 30 august si, din nou, pe 2 si 3 septembrie. Cantitati de apa mai importante se vor cumula in jurul datei de 28 august. In rest, doar izolat vor fi ploi slabe de scurta durata.

Crisana

Maximele termice vor marca o scadere de la valori medii de 25...26 de grade in primele zile, pâna la 21...22 de grade intre 29 si 31 august. Pe 1 septembrie vremea se va incalzi usor, iar apoi, pâna la sfârsitul perioadei de prognoza, regimul termic diurn se va mentine relativ constant la valori medii de 22...24 de grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade in intervalul 26 – 29 august, apoi vor scadea treptat, pâna la valori de 10...11 grade, in medie, pe 3 - 4 septembrie, dupa care se vor mentine constante pâna la sfârsitul intervalului de prognoza.

Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe arii extinse intre 26 si 30 august si, din nou, pe 2 si 3 septembrie, dar pe arii mai extinse si mai importante cantitativ vor fi pe 28 si 29 august. In rest, doar pe arii restrânse va ploua slab.

Transilvania

In primele doua zile regimul termic mediu diurn va fi caracterizat prin valori de aproximativ 26 de grade Celsius, dupa care mediile temperaturilor maxime vor avea o tendinta de scadere treptata, pâna la 20 de grade pe 30 si 31 august. Intre 1 si 8 septembrie valorile diurne vor fi de 20...22 de grade, caracterizând un regim termic usor racoros pentru prima decada a lunii septembrie. Minimele termice vor scadea de la valori medii de 14 grade inregistrate intre 26 si 29 august, pâna la aproximativ 8 grade Celsius in intervalul 4-8 septembrie.

Ploile vor fi prezente zilnic pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ si pe arii extinse va fi semnificativa intre 26 si 30 august si, din nou, pe 2 si 3 septembrie.

Maramures

In primele trei zile maximele diurne se vor situa in jurul unei valori medii de 25 de grade, dar pe 29 august se va produce o racire, iar valorile termice vor scadea si vor ajunge la medii de 20...22 de grade Celsius, dupa care se vor mentine constante pâna la sfârsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 14 grade pâna pe 30 august, apoi vor marca o scadere treptata, spre valori medii de 10 grade Celsius, dupa data de 3 august.

Vor fi averse pe tot parcursul intervalului, dar pe arii mai extinse si mai importante cantitativ vor fi in zilele de 26, 28 si 29 august.

Moldova

Maximele termice se vor mentine la valori medii de 22...24 de grade pe tot parcursul celor doua saptamâni, cu cele mai mari valori in primele trei zile si, din nou, pe 1 si 2 septembrie. Valorile termice nocturne se vor mentine relativ stationare in jurul unei medii de 15 grade Celsius pâna pe 29 august, apoi vor marca o scadere, spre 11 grade in intervalul 4-8 septembrie.

Averse si descarcari electrice se vor semnala pe arii extinse intre 26 si 30 august si, din nou, pe 2 si 3 august. In rest, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi in scadere treptata, de la valori medii de 29 de grade Celsius in prima zi spre 24...25 de grade in intervalul 31 august - 8 septembrie, cu o usoara tendinta de crestere, cu 1...2 grade, pe 2 septembrie. Temperaturile minime vor scadea de la valori medii de 19 grade in intrevalul 26-29 august, pâna la aproximativ 15 grade intre 4 si 8 septembrie.

Probabilitatea de ploaie va creste intre 27 si 30 august, când sunt de asteptat si intervale cu averse mai importante cantitativ si pe arii mai extinse.

Muntenia

In primele doua zile media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 32 de grade Celsius, caracterizând o vreme calduroasa, dar apoi valorile termice vor scadea, pâna la 25 de grade, valoare in jurul careia se vor mentine intre 31 august si 8 septembrie. Minimele nocturne vor fi de 17...18 grade, in medie, pâna pe 29 august, apoi vor scadea treptat, situându-se la valori de 12...13 grade in intervalul 1-8 septembrie.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va creste pe 28 si 29 august, când izolat se vor cumula cantitati de apa mai importante si, din nou, pe 3 septembrie. In rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata.

Oltenia

In primele doua zile vremea va fi calduroasa, cu maxime diurne, in medie, de 31 de grade, dar apoi se va produce o racire cu 5...6 grade. Prin urmare, dupa data de 29 august si pâna la sfârsitul intervalului, mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul valorii de 24 de grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade in primele nopti, pentru ca pâna la sfârsitul lunii august sa scada, in medie, cu 2 grade Celsius.

Ploi pe arii mai extinse se vor semnala intre 27 si 29 august si, din nou, pe 3 august, dar mai importante cantitativ si pe arii ceva mai extinse vor fi pe 28 august. In rest, doar izolat si trecator va ploua slab.

La munte

Temperaturile diurne se vor situa, in primele doua zile, in jurul unei medii de 18 grade, apoi vor scadea spre 13...14 grade Celsius pe 31 august, valoare la care se vor mentine pâna la sfârsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor situa in jurul unei valori medii de 10 grade in primele patru zile, apoi vor scadea spre 5...6 grade, dupa care se vor mentine la aceste valori in tot intervalul 31 august – 8 septembrie.

Averse, insotite de descarcari electrice, se vor semnala zilnic in decursul celor 2 saptamâni de prognoza, dar mai extinse ca arie si mai abundente vor fi pe 26, 28 si 29 august.
27 august 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.