Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 9-11 august 2013

Prognoza meteo pentru perioada 9-11 august 2013

Sfarsit de saptamana cu schimbari de vreme. Daca vineri, 9 august, vremea va fi caniculara in vestul si in sudul tarii, unde indicele de temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati, sambata seara vom avea parte de ploi in aproape toate regiunile tarii, potrivit prognozei Administratiei Nationala de Meteorologie.

Vremea in tara 

Vineri vremea va fi caniculara in vestul, centrul si in sudul tarii si izolat in restul teritoriului, cu temperaturi maxime cuprinse intre 30 de grade pe litoral si 40 de grade in Campia de Vest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si local in cele de deal si podis.    

Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza, la munte, unde izolat vor fi conditii de ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre 12 grade in depresiuni si in jur de 26 de grade in Dealurile de Vest.   

Sambata se va raci usor fata de ziua anterioara, insa vremea va fi in continuare calduroasa la nivelul intregii tari, caniculara dupa-amiaza local in vest si sud-vest si izolat in sud-est si centru, zone unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic.   

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei si noaptea, cand se vor semnala averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse in regiunile vestice, nord-vestice si izolat in restul teritoriului. In unele zone vor fi conditii de grindina. Vantul va avea unele intensificari in sudul tarii si de scurta durata in timplul ploilor.    

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 de grade pe litoral si 36 de grade in Crisana, Banat, vestul si sudul Olteniei, precum si sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa intre 16 si 23 de grade, mai scazute in depresiuni spre 12 grade.  
 
Duminica valorile termice vor continua sa scada usor in cea mai mare parte a țarii, insa vremea se va menține calduroasa in regiunile sudice, sud-estice si izolat in restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi in vest, nord-vest, centru si la munte. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii relativ extinse in Banat, Crisana, Maramures, la munte, local in Oltenia, Transilvania si cu totul izolat, seara si noaptea in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in Muntenia, iar cele minime se vor situa intre 11 si 23 de grade. 

Vremea in Bucuresti

Vremea se va mentine caniculara si in Capitala, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab.

9 august 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.