Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe august, septembrie si octombrie

Prognoza meteo pe august, septembrie si octombrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis joi prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni. In luna august vom avea parte de temperaturi peste cele normale pentru aceasta perioada. In septembrie, insa, ele vor scadea, in timp ce in luna octombrie valorile climatologice se vor apropia de cele normale.

Potrivit meteorologilor, cantitatile de precipitatii vor fi mai ridicate in luna octombrie, cand vor ajunge chiar si la 80 de litri pe metru patrat.

AUGUST

In luna august, in vestul, sudul si sud-estul tarii, vom avea parte de temperaturi peste cele normale pentru aceasta perioada, in timp ce in centru si in nord vor fi valori apropiate de mediile anuale. De asemenea, in centrul si nordul tarii vor fi temperaturi ce se vor situa in jurul celor de 20-18 grade Celsius, iar in restul tarii vor fi in jur de 28 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in regiunile nordice si centrale, insa in restul tarii acestea se vor situa sub normele climatologice. In sudul tarii vor cadea precipitatii de 20-40 de litri pe metru patrat, iar in restul tarii vor cadea precipitatii de 60, chiar 80 de litri pe metru patrat.

SEPTEMBRIE

In majoritatea regiunilor, temperatura aerului va fi apropiata de normalul perioadei, exceptie facand sud-estul tarii, unde va fi mai cald. Valoarea multianuala pentru aceasta luna este de 15 grade, iar in sudul tarii vom avea parte de temperaturi de 18-20 de grade Celsius, in centrul tarii temperaturile vor atinge intre 16 si 14 grade, iar in nord vor fi 12 grade. Pe de alta parte, cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de scadere in majoritatea regiunilor. Cea mai mare cantitate de precipitatii va cadea in nordul tarii, 60-80 de litri pe metru patrat, in timp ce in restul regiunilor vor cadea in jur de 40-60 de litri pe metru patrat.

OCTOMBRIE

Valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sudul si sud-estul tarii, unde se vor intalni temperaturi peste mediile multianuale. Astfel, in sudul tarii vor fi in jur de 12 grade, iar in sud-estul tarii vor fi in jur de 14 grade Celsius. Potrivit meteorologilor, cel mai frig va fi in nordul tarii - in jur de 6-8 grade, iar in restul regiunilor temperaturile vor fi de 10 grade. Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de scadere in cea mai mare parte a tarii, exceptie facand regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei. In sud-estul tarii vor cadea precipitatii de 40 de litri pe metru patrat, in nord-vestul si vestul tarii in jur de 80 de litri pe metru patrat, iar in celelalte regiuni vor cadea in jur de 40-60 de litri pe metru patrat.
25 iulie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.