Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Soare, dar si multi nori!

Soare, dar si multi nori!

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 30 de grade, valori termice apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iulie. Vor mai fi nori, temporar in nord-estul tarii, unde va ploua pe arii restranse, in special in zona Carpatilor Orientali.

In restul teritoriului cerul este variabil si doar cu totul izolat mai sunt ploi scurte, posibil insotite de descarcari electrice, in Carpatii Meridionali, Transilvania, Oltenia si Muntenia. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in Moldova, la munte si izolat in rest.

BUCURESTI
In Capitala, vremea este in general frumoasa astazi. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iulie: dimineata 15-17 grade si la amiaza, 29...30 de grade.

MUNTE
La munte, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iulie. Cerul se va innora din cand in cand si, pe arii restranse in Carpatii Orientali si cu totul izolat in Meridionali, cad si ploi scurte, de vara, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri trecatoare sus, pe creste.

MARE
La mare, vremea va fi frumoasa, normala din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii de averse slabe, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade. La varsarea Dunarii in Mare, la Gura Portitei, o maxima de 26 de grade si cer variabil.

REGIUNI
Vremea va fi frumoasa in regiunile de dincolo de munti. Temperatura - in crestere - ajunge la valori in limite normale. La amiaza vor fi 24-25 de grade in depresiuni si mai mult in rest, pana la 30 de grade la Timisoara.

In sud, cu totul izolat vor fi ploi de scurta durata, dar care nu vor afecta prea mult aspectul frumos al vremii. Maximele, cu 2-3 grade mai mari decat astazi, pornesc de la 27 de grade la Targoviste, dar nu trec de 30 de grade. Cel mai cald va fi chiar in Bucuresti: 30 de grade.

In Dobrogea, vreme frumoasa, cu maxime normale pentru data din calendar: 28 de grade la Tulcea si Medgidia si 26 la Constanta.

In Moldova, este vremea cea mai racoroasa. Maximele ajung la cel mult 28 de grade in sudul regiunii in timp ce in partea de nord vor fi 24 de grade la Suceava. Vantul va mai avea local intensificari.

VREMEA PE 2 ZILE
Marti, vremea va fi in general frumoasa. Cer variabil, cu unele innorari la munte si in regiunile nordice, unde pe arii restranse vor fi ploi slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi de la 22 de grade in nordul Moldovei, pana la 33 de grade in sud-vest, la Drobeta Turnu Severin.

In Bucuresti vremea va fi frumoasa maine, cu cerul mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata, 16-17 grade si la amiaza 31...32 de grade.

Miercuri, soarele predomina pe tot teritoriul tarii, dar si caldura se inteteste. Maximele trec de 30 de grade in sud si sud-vest si pot ajunge la 34 de grade. Cel mai racoare va fi in nordul si centrul Moldovei, unde maximele se opresc sub 25 de grade: 22 la Suceava, 24 la Bacau. Vantul va fi in general slab.

In Capitala, miercuri cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Dimineata vor fi 17-18 grade, iar la pranz, 32.

EUROPA
In nord-estul continentului, acolo unde a ajuns masa de aer rece care a fost si pe noi, valorile termice sunt sub mediile climatologice: doar 17 grade la Moscova, nori si ploi, 21 de grade la Kiev, iar la Chisinau, 25 de grade maxima. In restul continentului, vreme in general frumoasa si calda in special in nord-vest, unde valorile termice depasesc chiar si cu 10 grade mediile climatologice: soare si 34 de grade maxima la Paris, 32 la Londra si Bruxelles si 31 de grade in Berlin. Soare si cald este si in centrul continentului: 29-30 de grade la Praga, Viena si Budapesta. In sudul continentului, valorile termice sunt in apropierea normelor climatologice: 29 de grade la Istanbul, 30 la Atena, 29 la Roma.
21 iulie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.