Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Weekend cu vreme capricioasa

Weekend cu vreme capricioasa

Vremea ne rasfata si vineri cu soare darnic in toate regiunile tarii. Cateva ploi scurte si descarcari electrice vor fi dupa-amiaza si seara la munte si doar cu totul izolat in celelalte regiuni. Vantul sufla trecator in timpul ploilor scurte, iar in rest, in general slab.

Dupa-amiaza va avea temperaturi normale, cu maxime care trec pragul climatologic de vara peste tot in tara: 25 de grade in nordul Moldovei si, cel mai cald, 33 de grade in regiunile sud-vestice.

In Capitala avem in fata o zi de mijloc de vara autentic. Soare, vant linistit si temperaturi in limite normale. De dimineata termometele arata 17...18 grade, iar pana la amiaza ajung la 30...31 de grade.

MUNTE
 
Vremea va fi frumoasa in zonele montane - cu mult soare in prima parte a zilei, dar - ca si in zilele precedente - cu unele innorari dupa-amiaza si seara. Pe arii restranse se pot semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului va contina sa creasca, dar in weekend vremea devine usor instabila. Maine cerul va fi variabil, cu innorari temporare in a doua parte a zilei si in cursul noptii, cand local in Carpatii Orientali si pe arii restranse in Carpatii Meridionali vor fi averse cu tunete, fulgere si vant. Duminica vremea se va raci, iar din loc in loc innorarile vor fi accentuate, asadar ne asteptam din nou la ploi de vara.

MARE
 
La mare, inca o zi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin in prima parte a zilei, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 29 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade. Sambata vremea se mentine insorita si calda pe litoral. Mult soare, vant de la slab la moderat si maxime cuprinse intre 27 si 30 de grade. Schimbari in evolutia vremii sunt asteptate duminica, inca de dimineata, cand un pasaj frontal, urmeaza sa ajunga si la mare. Astfel, creste probabilitatea, trecator, de averse, descarcari electrice si intensificari de vant. Va fi si putin mai racoare - maxime intre 24 si 27 de grade.

REGIUNI
 
O zi frumoasa de vara in regiunile intracarpatice astazi. Soarele este din nou la datorie, iar temperatura continua sa creasca. Valorile termice maxime trec de 25 de grade chiar si in depresiuni, pana spre 32, 33 de grade in Banat. Conditii de ploi slabe vor fi doar dupa-amiaza, in special in zona de munte, iar vantul va sufla in general slab.

In sud, vreme asemanatoare, cu cer mai mult senin in prima parte a zilei si innorari spre amiaza, la munte si in dealurile submontane. Pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime prognozate sunt de 30 de grade in Craiova si Alexandria, 29 de grade la Pitesti, 31 de grade la Giurgiu si 30 de grade la Buzau.

Vreme frumoasa si in Dobrogea. Soarele domina atmosfera, norii sunt pasageri, iar vantul - in general slab. Temperaturile sunt normale pentru o zi de iulie, 28 de grade la Constanta si 30 de grade in partea continentala, la Tulcea.

Zi de vara pana-n seara si in Moldova. Temperatura mai creste inca putin, astfel ca in sud, la Galati si Focsani vor fi 30...31 de grade si aproape 30 de grade si la Vaslui si Iasi, iar la Suceava si Piatra Neamti si Suceva, 26, 27 de grade - valori de altfel in jurul mediilor climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar cateva ploi scurte vor fi in dealurile subcarpatice si la munte.

VREMEA PE 2 ZILE

Ziua de sambata aduce unele schimbari in evolutia vremii - un front atmosferic rece se apropie de nordul tarii, astfel ca gradul de instabilitate atmosferica creste. In nord, centru, est si la munte, mai ales in a doua parte a zilei si noptea vor fi innorari si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului soarele domina atmosfera, iar astfel de fenomene sunt posibile si in sud, dar abia dupa caderea serii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Olteniei.

In Bucuresti, inca o zi frumoasa de iulie. Soare...si 32...33 de grade la amiaza. Dupa caderea serii se strang norii si sunt conditii de averse insotite de desarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Duminica vremea se va racori in toate regiunile. Este vorba de 3...4 grade mai putin decat sambata - maxime intre 20 de grade la Suceava si cel mult 31...32 de grade la Drobeta Turnu Severin. Vor fi innorari temporare in regiunile sudice, sud-estice si la munte, unde din loc in loc se vor semnala ploi scurte de vara, cu tunete si fulgere si vant alert. In restul tarii, o zi frumoasa, cu ploi izolate, scurte, in Transilvania si Moldova.

Si in Capitala, vremea se va racori duminica. Cerul va fi temporar noros si vor fi posibile ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade.
19 iulie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.