Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste, insa va mai ploua!

Vremea se incalzeste, insa va mai ploua!

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in estul si in sudul tarii, precum si la munte, unde doar pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata. Vantul va fi in general moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea si va sufla slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade.

In Capitala se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si conditii de ploaie de scurta durata dupa-amiaza. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade.

La munte se va incalzi fata de ieri. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in special dupa-amiaza, dar numai pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, mai ales in Carpatii Orientali si Carpatii Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat. Vor fi 17 grade la Semenic si Sinaia, 18 la Paltinis si 19 la Predeal.

La mare vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. In cursul dupa-amiezei vor fi conditii pentru averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 28 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 23 - 24 de grade.

REGIUNI

Vreme in general frumoasa si in incalzire in regiunile de dincolo de Carpati. Izolat, cel mai probabil la munte, dupa amiaza se asteapta averse si descarcari electrice. Maximele zilei, de la 24 de grade in depresiunile transilvane pana la 29 de grade la Alba Iulia si Timisoara.

In sud, vor fi unele innorari dar numai pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata asa ca aspectul vremii ramane in general frumos. Maximele cresc si aici, vor fi in general intre 28 si 30 de grade, valori apropiate de normalul perioadei.

Vreme in general frumoasa si in Dobrogea, chiar daca pe ici pe colo va fi si cate o ploaie scurta, eventual si descarcari electrice. La amiaza vor fi 28 de grade la Tulcea si 27 la Constanta.

In Moldova meteorologii anunta dupa amiaza unele innorari si pe arii restranse ploi de scurta durata. Mai creste si aici putin temperatura dar inca vor mai fi maxime sub 25 de grade in nordul si centrul regiunii si 27-28 de grade in sud la Focsani si Galati.

VREMEA PE 2 ZILE

Vremea frumoasa continua si maine. Unele innorari si ploi de scurta durata sunt posibile dupa-amiaza cel mai probabil la deal si la munte. Vantul va sufla slab cel mult moderat, trecator cu intensificari in sud-est. Temperaturile mai cresc putin, astfel la amiaza vor fi maxime intre 24 de grade la Suceava si 32 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Vreme frumoasa si in Capitala. Cerul va fi variabil, vantul slab pana la moderat, iar temperatura maxima in jur de 29 de grade - valoare normala pentru o zi de mijloc de iulie.

Vineri vremea continua sa se incalzeasca, doar in zonele deal si de munte sunt posibile averse si descacrcari electrice dupa amiaza. Maximele zilei, maxime de vara peste tot in tara, trec de 30 de grade pe areale extinse din Campia de Vest si Campia Romana, pana la 32 de grade la Timisoara si Drobeta Turnu Severin.

Creste temperatura si in Capitala. 17-18 grade dimineata si 30-31 de grade la amiaza. Nori pe cer, doar de decor si vant linistit.

Europa

Vreme in general frumoasa in cea mai mare parte a continentului european. In peninsula Iberica soarele este nesctingherit toata ziua si temperatura ajunge la 35 de grade la Madrid si 37 la Sevilia. Cald si frumos este si in Franta si Marea Britanie; maximele de 29 - 30 de grade la Paris si Londra inseamna 5-6 grade peste mediile multianuale. In capitalele central-nordice caldura este mai moderata: 25-26 de grade maximele la Varsovia si Praga. Dar la Budapesta si Viena urca din nou la 29-30 de grade. O masa de aer mai racoroasa se afla in nordestul continentului si ca urmare la Moscova vor fi 22 de grade cel mult la amiaza si in plus e noros si ploua. Ploaie se anunta si la Kiev unde maxima ajunge la 25 de grade. In orasele europene sudice este vreme de vacanta: 30 de grade la Istanbul si Atena, 29 la Roma.
16 iulie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.