Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 8 - 21 iulie 2013

Prognoza meteo in perioada 8 - 21 iulie 2013

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 8 - 21 iulie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. 

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Pana la sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza, temperaturile vor avea mici variatii in jurul normelor climatologice, iar media maximelor va fi intre 25 si 28 de grade. Incepand din 15 iulie si pana la sfarsitul intervalului, temperaturile vor creste treptat, pana la medii de 30...32 de grade, ce vor caracteriza o vreme calduroasa. O evolutie asemanatoare vor avea si valorile termice din cursul noptilor. Cel mai racoare va fi la sfarsitul acestei saptamani, cand se vor inregistra, in medie, 14...15 grade Celsius, apoi, dupa doua-trei zile in care nu vor fi variatii importante, se va resimti o crestere termica, pana la medii de 17 grade, la finalul saptamanii urmatoare.

Vor fi averse pe arii extinse pana pe 11 iulie, apoi conditiile de ploaie vor fi reduse.

CRISANA

Regimul termic diurn nu va avea variatii importante in primele zile, cand mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 27...28 de grade. Din data de 12 iulie valorile termice vor scadea usor, pana la medii de 25 de grade, apoi se vor mentine relativ constante pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza. Cea de a doua saptamana va aduce o incalzire treptata, vremea va deveni calduroasa, iar mediile temperaturilor maxime vor urca spre 30 de grade Celsius la sfarsitul intervalului. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, cel mai racoare va fi spre sfarsitul primei saptamani, cand temperaturile minime vor fi, in medie, de 11 grade. Incepand din 15 iulie acestea vor fi in crestere pana la medii de 16...17 grade la sfarsitul intervalului.

Pana in data de 12 iulie ploile isi vor face aparitia local, in fiecare zi, mai ales dupa amiaza si la inceputul noptilor, apoi se vor semnala doar izolat.

TRANSILVANIA

Pana in data de 11 iulie nu vor fi modificari importante ale temperaturilor diurne. La sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza insa, maximele vor scadea cu aproximativ 2 grade, pana la medii de 24 de grade. In cea de a doua saptamana temperaturile cresc din nou, pana la valori medii de 27...28 de grade in ultimele zile. Minimele nocturne vor scadea usor, de la aproximativ 15 grade in prima dimineata  pana la 11...12 grade in intervalul 14 - 19 iulie. O noua tendinta de crestere, cu 2...3 grade, se va resimti la sfarsitul perioadei de prognoza.

Pana in data de 17 iulie aversele insotite de descarcari electrice, se vor semnala local, aproape in fiecare zi. Dupa 18 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusa.

MARAMURES

In primele zile regimul termic nu va avea modificari importante. Incepand din 12 iulie va scadea, de la medii ale maximelor diurne de 27 de grade, pana la 24 de grade la sfarsitul primei saptamani. In cea de a doua saptamana temperaturile vor fi in crestere, mai accentuata in ultimele zile, cand se vor atinge valori medii de 28...29 de grade. Temperaturile nocturne vor inregistra cele mai scazute valori in perioada 13-15 iulie, cand vor fi, in medie, de aproximativ 11 grade, iar cele mai ridicate, la sfarsitul intervalului, cand mediile vor fi de 14...15 grade.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai ridicata in intervalul 11 - 16 iulie.

MOLDOVA

Regimul termic in primele zile ale intervalului de prognoza se va mentine relativ constant, cu medii ale maximelor de aproximativ 27 de grade. In intervalul 12 - 18 iulie temperaturile diurne vor fi usor mai scazute, cu valori de 25...26 de grade, pentru ca in a doua saptamana sa creasca din nou, mai ales in ultimele zile, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 28 de grade. Minimele nocturne vor avea usoare variatii in jurul valorii medii de 15 grade Celsius pe tot parcursul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai mare intre 11 si 16 iulie.

DOBROGEA

Intre 8 si 12 iulie temperaturile maxime vor fi, in medie, de 28...29 de grade, apoi vor scadea usor, spre valori de 26...27 de grade in intervalul 13 - 18 iulie. La sfarsitul perioadei de prognoza, vremea se va incalzi si mediile valorilor maxime vor atinge din nou aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temepraturilor minime situate intre 15 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori la inceputul si sfarsitul perioadei de prognoza si cele mai scazute la mijlocul acesteia.

Ploi slabe, de scurta durata, se vor semnala pe arii restranse, cel mai probabil in perioada 12-16 iulie.

MUNTENIA

In intervalul 8 - 12 iulie temperaturile maxime vor fi, in medie, de 28...29 de grade, apoi regimul termic diurn va scadea cu aproximativ 2 grade Celsius. Dupa data de 17 iulie o noua tendinta de incalzire va determina cresterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30...31 de grade la sfarsitul perioadei de prognoza, cand vremea va deveni calduroasa. Temperaturile minime nocturne vor scadea de la 17...18 grade in primele diminti spre aproximativ 15 grade in jurul datei de 15 iulie, pentru ca apoi sa creasca din nou pana la medii de 17 grade la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai mare in perioada 12-16 iulie, insa ploile vor fi sporadice si in general slabe cantitativ.

OLTENIA

Pana in data de 17 iulie temperaturile maxime vor avea valori medii de 26...28 de grade, comparabile cu normele climatologice ale perioadei, apoi vor creste pana la 30 de grade, in medie, la sfarsitul perioadei de prognoza, cand vremea va deveni calduroasa. Pana spre sfarsitul acestei saptamani temperaturile minime vor scadea usor, de la 17 la 15 grade, in medie, apoi vor creste din nou, astfel ca la sfarsitul celei de a doua saptamani vor atinge aproximativ 17 grade Celsius.

Ploile se vor semnala pe arii mai extinse intre 8 si 11 iulie si, din nou, in jurul datei de 16 iulie. In restul intervalului de prognoza doar izolat si trecator va ploua slab.

LA MUNTE

Pana in 12 iulie regimul termic se va mentine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 17...18 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Intre 13 si 16 iulie o usoara racire va determina o scadere de 2...3 grade, apoi valorile termice vor creste din nou, astfel incat la finalul intervalului de prognoza se vor atinge maxime situate, in medie, in jurul a 20 de grade Celsius si minime de 10...11 grade.

Vor fi averse si descarcari electrice, la nivel local, mai ales in cursul dupa-amiezelor, pe tot parcursul perioadei de prognoza.
8 iulie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.