Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula extrema in Statele Unite

Canicula extrema in Statele Unite

Vestul Statelor Unite este pe punctul sa ia foc din cauza unui val de canicula extrema. Vor fi 54 de grade in unele zone, cu 3 mai putin sub cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe planeta de aproape 57 de grade.

La aceasta caldura ingrozitoare se adauga si o umiditate crescuta, care face aerul insuportabil.

California, Nevada si Arizona sunt incepand de vineri sub avertizare de canicula extrema.

Termometrele au urcat pana la 48 de grade Celsius la Phoenix, Arizona, Las Vegas si Nevada. Iar la Death Valley - Valea Mortii, California, prognoza arata pentru sambata o maxima de 54 de grade. Tot acolo s-a inregistrat in urma cu un secol cea mai ridicata temperatura de pe planeta, de 56,7 grade.

Autoritatile au indemnat populatia sa se hidrateze si sa evite pe cat posibil iesirile.

Primariile au instalat corturi de prim-ajutor, iar spitalele sunt in alerta. Cei care n-au vrut sa ramana acasa, au mers in parc sau la piscina.

Cei care au ghinionul sa munceasca in aer liber au fost sfatuiti sa bea multa apa si sa se adaposteasca din cand in cand la umbra, iar angajatorii care nu respecta aceste reguli risca amenzi usturatoare.

Temperaturile vor incepe sa coboare abia saptamana viitoare.
30 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.