Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru lunile iulie, august, septembrie

Prognoza meteo pentru lunile iulie, august, septembrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru lunile iulie, august si septembrie. Toamna va debuta cu temperaturi normale pentru luna septembrie, in timp ce sfarsitul verii va fi unul cu temperaturi peste limitele normale ale acestei perioade. Cele mai multe precipitatii vor fi prezente in nordul si centrul tarii. 

IULIE 

Potrivit estimarilor facute de meteorologi, in luna iulie vom avea parte de temperaturi caniculare in cea mai mare parte a tarii, mai putin in regiunile centrale si nordice unde valorile termice se apropie de cele normale pentru aceasta perioada.   Media lunara pentru aceasta luna este de 19 grade Celsius, insa in cea mai mare parte a tarii va fi depasita, astfel ca in sudul si sud-estul tarii vom avea temperaturi care se vor situa in jurul valorii de 28 de grade Celsius. In nordul ce centrul tarii, temperaturile se vor incadra intre 16 si 20 de grade Celsius. In ceea ce priveste ploile, cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice pe aproape intreg teritoriul tarii. In centrul si nodul tarii cantitatea de precipitatii care va cadea se va situa intre 80 si 120 de litri pe metru patrat, in timp ce in restul tarii cantitatile de apa se vor incadra intre 20 si 60 de litri pe metru patrat.

AUGUST 

Luna august vine cu temperaturi mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada, acestea simtindu-se pe intreg teritoriul tarii. Local in centrul si nordul tarii vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale, mai exact aproape 19 grade Celsius.. Cel mai cald va fi in sudul si sud-estul tarii unde vor fi in jur de 28 de grade Celsius, Banat vor fi in jurul de 26 grade, in timp ce in nordul tarii vor fi in jur de 20 de grade.  Cantitatile lunare de precipitatii se vor apropia de mediile multianuale in regiunile nordice unde vor cadea in jur de 80 de litri pe metru patrat, dar se vor situa sub normal in restul teritoriului, unde vor cadea intre 20 si 60 de litri pe metru patrat. 

SEPTEMBRIE 

Inecand cu luna iunie s eva produce o racire a temperaturilor, astfel ca valorile termice se vor apropia de limitele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul tarii, unde va fi mai cald. In sudul si sud-estul tarii vor fi temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, in vestul si estul tarii vor fi in jur de 16 grade, in timp ce in nordul si centrul tarii temperaturilor se vor fi in jur de 14 grade. Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o usoara tendinta de scadere in majoritatea regiunilor.  In nordul, centrul si estul tarii cantitatile de apa vor fi de 60-80 de litri pe metru patrat, in timp ce in restul tarii vor fi de 40 de litri pe metru patrat.
29 iunie 2013




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.