Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Luna mai 2013 a fost a treia cea mai calduroasa inregistrata pe planeta de la inceputul masuratorilor

Luna mai 2013 a fost a treia cea mai calduroasa inregistrata pe planeta de la inceputul masuratorilor

Luna mai a fost a treia cea mai calduroasa la nivel planetar de la inceputul masuratorilor in 1880, in pofida faptului ca aceasta a fost destul de rece in Europa de Vest, a anuntat joi Agentia oceanografica si atmosferica americana (NOAA), relateaza AFP.

"Dupa 1998 si 2005, aceasta este a treia cea mai calda luna mai (15,46 grade Celsius in medie) de la inceputul masuratorilor in 1880", anunta NOAA intr-un comunicat. Perioada ianuarie-mai se claseaza pe locul al optulea intre cele mai calde perioade din ultimii 134 de ani, continua ea.

Aceasta primavara a fost una dintre cele mai reci si mai agitate din ultimii 30 de ani in Franta si global, luna mai a avut accente puternice de iarna in Europa Occidentala, cu ninsori in Elvetia si temperaturi care au doborat recordurile minime in Olanda.

In schimb, a fost mai cald decat in mod obisnuit in Europa de Est si de Nord, cu recorduri in Suedia, in nordul Siberiei, Rusia occidentala si in centrul Australiei, a afirmat NOAA.
20 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.