Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 17-30 iunie 2013

Prognoza meteo in perioada 17-30 iunie 2013

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele zile o vreme deosebit de calda in majoritatea zonelor tarii, cu temperaturi ce vor ajunge in unele regiuni si la 35 de grade Celsius. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 17-30 iunie 2013, incepand din 22-23 iunie, timp de trei zile, probabilitatea ca ploile sub forma de averse sa revina va fi foarte mare in toate zonele, informeaza Agerpres.

BANAT

Prima parte a saptamanii va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 33-34 de grade. Din data de 21 iunie si pana la sfarsitul lunii, regimul termic va reveni la valori in jurul celor normale ale perioadei, reprezentate, in general, de medii diurne intre 27 si 30 de grade, posibil usor mai mici in jurul datei de 23 iunie. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv scadere de la 18-20 grade la inceput spre medii de 15-17 grade din data de 21 iunie. Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in zilele de 23 si 24 iunie.

CRISANA

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 32-33 grade. Din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii vor fi variatii termice in jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate in general de medii diurne de 27-28 de grade, posibil usor mai mici in jurul datei de 24 iunie. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv scadere de la 17 la 20 de grade, la inceput, spre medii de 14-16 grade din data de 20 iunie. 

Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in intervalul 22...25 iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca, pentru temperaturile maxime, sunt de asteptat medii de 29-31 de grade. Din 19 iunie tendinta va fi de situare a regimului termic in apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26-28 grade, cu usoare abateri pozitive in partea de sud-vest. Minimele nocturne vor avea in general aceeasi evolutie, valorile cele mai ridicate fiind de asteptat la inceputul intervalului, in ansamblu mediile urmand a se situa la pragul de 13-15 grade. 

Pe parcursul primelor zile ploile, in general slabe, se vor semnala pe arii restranse, mai ales in data de 19 iunie. Dupa 22 iunie, insa, probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitatii atmosferice va fi destul de ridicata, in special pana in data de 26 iunie.

MARAMURES

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii vor fi variatii termice in jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate in general de medii diurne de 27-28 de grade, posibil usor mai mici in intervalul 22 - 26 iunie. Aproape aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv in scadere de la 16 la 18 grade in prima parte a saptamanii spre medii de 13-15 grade din data de 20 iunie. 

Ploile vor aparea sporadic pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente in intervalul 22-25 iunie.

MOLDOVA

Va fi foarte cald in primele doua zile, cand media maximelor termice se va situa in jurul a 30 de grade. Dupa scaderea de temperatura de mijlocul saptamanii viitoare, regimul termic se va mentine relativ constant pana la sfarsitul lunii, cu temperaturi maxime in medie in jurul a 26-27 de grade. Aceeasi tendinta o va avea si regimul termic nocturn, scadere de la medii de 17-18 grade, in primele zile, la valori intre 12 si 14 grade in jurul datei de 21 iunie, apoi iar crestere spre valori medii de 16 grade.

Averse si descarcari electrice vor aparea pe areale restranse in 18 si 19 iunie, dar par a fi mai frecvente intre 23 si 26 iunie.

DOBROGEA

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cand media maximelor se va situa in jurul a 30 de grade, apoi se remarca o scadere de temperatura, concretizata in valori medii de 25-27 de grade, urmata de o incalzire ce va aduce regimul termic in jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Aceleasi oscilatii termice se vor regasi si in regimul minimelor, ce scad de la 19-20 grade, la inceput, la o medie de 16 grade in partea a doua a saptamanii ce urmeaza. 

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa pe parcursul urmatoarelor doua saptamani. Totusi, acestea pot aparea in data de 19 iunie si, din nou, in intervalul 26-27 iunie.

MUNTENIA 

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33-34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa la 28 la 30 grade. Va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade. Aceeasi tendinta de evolutie o vor avea si valorile de temperatura nocturne, respectiv de la 17-18 grade in primele zile, la 15 grade in partea a doua a saptamanii urmatoare si spre 16-17 grade pana la sfarsitul lunii. In privinta ploilor, acestea pot aparea sporadic si in cantitati nesemnificative in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in intervalul 23-25 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

OLTENIA

Perioada de prognoza analizata va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33-34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa in jurul a 27-28 de grade. Ulterior, va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade. O tendinta similara vor avea si valorile de temperatura nocturne, respectiv de la 18-19 grade in primele zile, la 16 grade in partea a doua a saptamanii urmatoare si 17 grade pana la sfarsitul lunii. 

Ploile pot aparea izolat in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 24 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

LA MUNTE

Dupa valori foarte ridicate in primele zile, temperaturile vor scadea usor in data de 20 iunie, apoi regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul unei medii a maximelor de 18 grade si a minimelor de 10 grade. 

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi pe arii restranse si in general slabe in prima saptamana, mai probabil in data de 19 iunie. Incepand din 22 iunie, probabilitatea pentru ploi mai frecvente si mai consistente va fi in crestere, cu precadere intre 23 si 25 iunie.
17 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.