Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile nu se opresc

Ploile nu se opresc

Luni, vremea va continua sa se incalzeasca in jumatatea de sud-est a tarii, dar gradul de instabilitate atmosferica se va accentua in majoritatea regiunilor si se va manifesta prin dezvoltari noroase convective, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Astfel de fenomene se vor semnala ziua in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale, precum si in zona de munte, iar seara si noaptea se vor extinde si in restul teritoriului. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp, in special in jumatatea de vest a tarii. Exceptie va face partea de sud-est a teritoriului, unde numai izolat vor fi ploi de scurta durata, iar in a doua parte a intervalului in Dobrogea vor fi conditii de ceata. Temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade in Maramures pana la 31 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 9 si 19 grade.

In BUCURESTI:

Luni, vremea va continua sa se incalzeasca, dar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, indeosebi in a doua parte a intervalului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului seara si in cursul noptii. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade, iar cea minima de 15...17 grade.

In TARA:

Marti, vremea va fi instabila, cu precadere in sudul, centrul, nordul si nord-estul tarii, precum si in zona de munte unde manifestarile de instabilitate atmosferica vor fi accentuate. In aceste regiuni vor fi dezvoltari noroase convective, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Local cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala local in partea de vest a teritoriului si pe arii restranse in cea de sud-est. Temperaturile maxime, in scadere fata de ziua precedenta, vor avea valori de la 20 de grade in Dealurile de Vest pana la 28 de grade in estul Munteniei, sud-estul Moldovei si Dobrogea, iar cele minime se vor situa intre 9 si 19 grade.
 
Nici pentru miercuri meteorologii nu vin cu vesti bune. Aversele continua in majoritatea regiunilor si vin insotite de descarcari electrice si vant activ. Cantitatile de apa vor fi insemnate si izolat va cadea grindina. Din nou, partea de sud-est a tarii este mai ferita de ploi si apare si soarele, iar temperaturile inregistreaza o crestere usoara.  Valorile termice se vor situa intre 20...21 de grade la Suceava si la Miercurea Ciuc si 30 de grade la Galati si la Tulcea. In Bucuresti, miercuri, este si soare, dar dupa-amiaza se aduna norii si vor lasa averse.  Temperatura maxima va ajunge la  26....27 de grade. 
9 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.