Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ti-ai facut planuri pentru weekend?

Ti-ai facut planuri pentru weekend?

Vremea va fi in general instabila, asadar. Cerul va fi innorat si vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de vant, cu aspect de vijelie. Zonele cele mai afectate sunt estul, centrul si sud-estul tarii si zonele de munte, unde cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 30...40 l/mp. In restul teritoriului astfel de fenomene sunt mai rare.

Prognoza meteo
Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 grade in depresiuni si in Dealurile de Vest si 27 de grade in sudul extrem al tarii.

Si in Capitala se anunta vreme instabila. Soare, nori si, temporar, mai ales dupa-amiaza si seara, averse. Ploile de vara, asa cum ne-am obisnuit deja, vin dupa pranz, dupa momentul inregistrarii maximei de 24...25 de grade.

MUNTE
Vremea va fi in general instabila si in statiunile de la munte astazi. Cerul va avea innorari accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de vant, cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 30...40 l/mp si va cadea si grindina. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ieri.

MARE
La mare vremea va fi in general instabila si relativ normala termic. Cerul fi temporar noros si inca mai sunt probabile averse, descarcari electrice, vant si grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 24 de grade, cele mai coborate in zona deltei. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 14 si 16 grade, cea mai ridicata in zona deltei: 19 grade.

REGIUNI
In regiunile de la vest de lantul carpatic vremea se mentine instabila. Mai ploua, in special in centrul tarii, iar in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa mari, peste 25 l/mp, izolat 30...40 l/mp. Maximele trec de 20 de grade peste tot, ba chiar si de 25 de grade la Satu Mare si Baia Mare.

In sud, tot vreme in general instabila, in Muntenia mai mult decat in Oltenia. De asemenea, probabilitatea de a se depasi, izolat, 30...40 l/mp, este mai mare in Muntenia. Maximele care ating si chiar depasesc 25 de grade - 27 la Alexandria si Giurgiu - fac legitima considerarea acestor zile ca fiind cu-adevarat "DE VARA".

Instabilitate accentuata si in Dobrogea. Averse, descarcari electrice si vant - pe arii extinse. Sunt conditii de grindina si de cantitati mari de apa. Maximele zilei sunt in jur de 24-25 de grade, cu 1-2 grade mai putin pe litoral.

Moldova este regiunea cu vremea cea mai instabila din tara. Nu sunt excluse si periodele scurte insorite, dar nici vijeliile, grindina si descarcarile electrice. Cod galben pana diseara. Maximele nu urca mai mult de 25 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE
Si sambatacontinua capriciile vremii. Norii se aduna prin toate regiunile, iar pe arii extinse vor cadea averse. Cantitatile de apa pot fi mari, din nou, si se mentine si riscul unor caderi de grindina. Maximele sunt intre 20-21 de grade in depresiunile transilvane si 26 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Cer variabil, dar si nori si ploi anunta prognoza si in Bucuresti sambata. Dimineata vor fi 13-14 grade, iar la pranz, 23...24 de grade.

Semnele de incalzire se vad de-abia duminica. Nici ploile nu sunt excluse, dar se asteapta o crestere a temperaturilor. Maxime vor fi cuprinse intre 23 de grade la Miercurea Ciuc si - foarte probabil - si pe litoral si 28 de Timisoara sau Calarasi. Cerul va fi temporar noros si local mai cad averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Si in Capitala e mai cald duminica, dar nici aici nu dispar semnele instabilitatii: ploi, tunete, fulgere si vant. De la 13-14 grade de dimineata, la pranz ajungem la 25...26 de grade.
6 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.