Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Nu scapam de ploi

Nu scapam de ploi

Vremea se va mentine in general instabila. In vestul, nordul, nord-estul si centrul tarii, innorarile vor fi temporar accentuate si vor fi averse insotite de fenomene electrice. In restul tarii este si soare in prima parte a zilei, ca dupa-amiaza si seara, aceste fenomene sa-si faca aparitia la nivel local. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp si sunt conditii de grindina. Maximele se vor incadra intre 17...18 grade in Dealurile de vest si 27 de grade in sud-est.

In Capitala, sanse de ploaie dimineata si 11...13 grade. Norii se ingramadesc spre dupa-amiaza, cand vor fi ploi scurte de vara. Maxima va fi de 24...25 de grade.

La munte gradul de instabilitate atmosferica este si mai ridicat. Temporar se vor semnala averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe suprafete mici se vor cumula peste 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile sunt in limite normale pentru aceasta data, maxime de 18 grade in Predeal, 14...15 grade la Sinaia, Paltinis si Stana de Vale si 10 grade pe Varful Toaca din masivul Ceahlau.

La mare este si soare, dar pe masura ce aerul se incalzeste norii se aduna pe cer si se intrunesc conditiile pentru averse, insotite de descarcari electrice. Vantul sufla cel mult moderat, cu unele intensificari la debutul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 25 de grade. Apa marii este in continuare relativ rece, doar 13...14 grade in sudul litoralului si spre 16...17 grade spre gurile Dunarii.

REGIUNI

In regiunile intracarpatice vremea se incalzeste usor fata de ieri, dar chiar si asa valorile termice raman usor sub mediile specifice perioadei - maxime intre 20 si 23 de grade, mai mici in Dealurile de Vest unde vor fi numai 17...18 grade.

In sud, vremea de azi seamana cu cea de ieri. Cerul va fi temporar noros si local mai ales la deal si la munte vor fi averse, fenomene electrice si vant activ. Temperaturile sunt normale pentru data din calendar, maxime de 23 de grade in Craiova, 24 de grade in Pitesti, 26 de grade la Giurgiu si 25 de grade in Buzau.

In Dobrogea este si soare, suficient ca temperaturile sa creasca pana la 25 de grade in Constanta si 27 de grade la Tulcea, dupa care norii se ingramadesc pe cer si pornesc aversele insotite de tunete, fulgere, vant in rafale si posibil grindina.

Vremea instabila in Moldova, dar normala din punct de vedere termic. Soarele se arata pentru scurta vreme si mai ales in primele ore ale zilei, ca dupa-amiaza aversele sa cuprinda spatii destul de extinse. Temperaturile maxime vor oscila intre 27 de grade in sud la Galati si 22 de grade la Piatra Neamt si Suceava.*

VREMEA PE 2 ZILE

Aceeasi vreme instabila si joi, dar cu valori termice in limite normale pentru prima decada a lunii iunie. Daca in zori ploile sunt mai rare, dupa orele amiezii pe masura ce aerul se incalzeste aversele cuprind arii tot mai extinse si vin insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In Oltenia si Muntenia, aceste fenomene isi vor face aparitia la nivel local mai ales spre seara si in cursul noptii. Sunt conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 27 de grade.

In Bucuresti, norii se aduna dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Maxima: in jur de 26 de grade.

Vineri in cea mai mare parte a tarii, mai ales dupa-amiaza si seara vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile pot fi torentiale si sunt posibile caderi de grindina. Temperaturile sunt neschimbate, maxime intre 20 si 27 de grade.

Capitala are parte de aceleasi ploi scurte de vara, mai ales dupa-amiaza si seara. Pana atunci si soare si o temperatura maxima de 24...25 de grade.
4 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.