Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 3-16 iunie 2013

Prognoza meteo in perioada 3-16 iunie 2013

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 3 - 16 iunie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. 

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

Primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme racoroasa pentru inceput de iunie, dar in intervalul 5-10 iunie temperaturile vor creste treptat, atingand valori medii de 25 de grade ziua si 14 grade noaptea, cu 5-6 grade mai ridicate decat la inceputul perioadei. 

In cea de-a doua saptamana, regimul termic se va mentine relativ constant. Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului, dar mai importante cantitativ si pe arii mai extinse vor fi in perioada 10-13 iunie. 

Crisana

Si aici, primele zile vor fi mai racoroase fata de valorile normale pentru aceasta luna, insa dupa 5 iunie regimul termic va fi in crestere treptata, iar pe 10-11 iunie mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 7 grade mai ridicate decat in prima zi, maximele atingand 24 de grade si minimele fiind de 13 grade. 

In cea de-a doua saptamana a perioadei de prognoza, temperaturile nocturne se vor mentine constante, iar cele diurne vor scadea usor la inceput de saptamana. Spre sfarsitul intervalului, temperaturile vor creste din nou spre 25-26 de grade. Vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate in intervalul 10-13 iunie. 

Transilvania

Debutul intervalului se va caracteriza printr-o vreme mai racoroasa decat in mod obisnuit, dar pana pe 10 iunie se vor inregistra temperaturi maxime de 23 de grade, cu aproximativ 4 grade mai mari fata de cele din prima zi. Intre 10 si 12 iunie, regimul termic diurn va scadea usor, dar apoi va creste din nou, iar la sfarsitul perioadei mediile termice vor atinge 24 de grade ziua si 11 grade noaptea. 

Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoza, iar caracterul torential al ploilor se va manifesta mai ales in jurul datei de 8 iunie si din nou in intervalul 11-14 iunie. 

Maramures

Incalzirea vremii se va resimti treptat in prima jumatate a intervalului, cand maximele vor creste de la 18-19 grade pana la 24 de grade pe data de 10 iunie. In a doua parte a perioadei, temperaturile se vor mentine relativ constante, cu valori maxime de 23-24 de grade si cu minime nocturne de 12-13 grade. 

Ploile, prezente in fiecare zi, vor avea mai ales caracter de averse si vor fi insotite de descarcari electrice, iar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi mai semnificativa in jurul datelor de 3 si 11-12 iunie. 

Moldova

In primele zile, mediile termice se vor mentine constante, in jurul a 22-23 de grade ziua si 12-13 grade noaptea. In a doua saptamana, temperaturile vor creste usor, spre maxime de 24 de grade si minime de 14 grade. 

Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, vor fi prezente pe tot parcursul intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse in perioada 5-8 iunie si din nou pe 11 si 13 iunie. 

Dobrogea

Regimul termic diurn se va mentine relativ constant in prima saptamana a intervalului, cand valorile maxime vor fi de aproximativ 23 de grade, iar cele minime de 14-15 grade. Intre 9 si 12 iunie, temperaturile vor creste cu circa 2 grade si se vor mentine la valori de 25 de grade ziua si 16-17 grade noaptea, pana la sfarsitul perioadei. 

Vor fi averse insotite de descarcari electrice pe tot parcursul intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse inter 6 si 8 iunie, cand, izolat, se pot inregistra cantitati de apa mai importante. 

Muntenia

Vremea se va incalzi in primele zile, de la 23 de grade la inceputul intervalului pana la o medie de 26 de grade pe 10 iunie. Ulterior, pana la sfarsitul perioadei, maximele diurne se vor mentine in jurul acestei valori, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 14 grade. 

Probabilitatea de averse si descarcari electrice mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse va creste dupa 8 iunie, dar cu precadere in jurul datei de 11 iunie. 

Oltenia

Vremea, racoroasa in primele zile, se va incalzi treptat, astfel incat pe 10 iunie maximele vor atinge 25 de grade, iar minimele vor fi de 13-14 grade, cu circa 3 grade mai mari decat la inceputul intervalului. 

Va urma o perioada cu un regim termin relativ constant atat la valorile diurne, care vor fi de 24-25 de grade, cat si la cele nocturne, de aproximativ 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent dupa 7-8 iunie, dar averse mai importante cantitativ insotite de descarcari electrice vor cadea in jurul datei de 11 iunie. 

La munte

Valorile termice vor marca o crestere usoara in prima parte a perioadei, de la maxime diurne de 12 grade in prima zi, spre 15 grade pe 10 iunie, dupa care se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul intervalului. Minimele nocturne vor creste de la o medie de 5 grade la o medie de 8 grade. 

Aversele insotite de descarcari electrice vor fi frecvente, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar mai importante cantitativ vor fi pe data de 3 iunie si din nou dupa 7 iunie. 
3 iunie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.