Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vara vine cu vreme racoroasa

Vara vine cu vreme racoroasa

Sambata, vremea va fi racoroasa pentru aceasta data. Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse si descarcari electrice, pe arii relativ extinse in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania si local in Moldova si vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 27 de grade.

Bucuresti

In Bucuresti valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru inceputul lunii iunie. Dimineata, 10-12 grade si la amiaza in jur de 25. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

La munte

La munte vremea va fi racoroasa. Vor fi innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse, mai ales in cursul zilei, se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Duminica, nici o schimbare in bine. Racoare si pe arii relativ extinse, averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

La mare

La mare, vremea se imbunatateste. Cerul va fi variabil si din cand in cand vor mai fi conditii de averse slabe, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la inceputul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 24 de grade. Temperatura apei marii, in jur de 13 -14 grade. Dar duminica instabilitatea se accentueaza din nou. Cerul va fi temporar noros si vor fi averse slabe, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 12-13 grade.

Regiuni

In vestul, nordvstul si centrul tarii, vremea va fi racoroasa si instabila cu averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse. Maximele sunt in general intre 18 si 20 de grade, izolat 21 la Timisoara si Alba Iulia.In sud, mai ploua local in vestul Olteniei si cu totul razlet si slab in rest. In aceste conditii maximele vor fi mai mari ca ieri: 24 de grade la Drobeta Turnu Severin si Craiova, 25 la Calarasi si 27 la Giurgiu.Vremea mai buna si in Dobrogea. Numai izolat vor mai fi averse slabe si descarcari electrice. Maximele sunt in jur de 24 de grade la Tulcea si Conctanta, 25 la Medgidia.Daca in partea de sud a Moldovei vreme va fi in general frumoasa, cu maxime de 23 de grade la Focsani si Galati, in centru si nord instabilitatea va fi accentuata, vor fi averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse iar maximele, modeste, intre 17 si 21 de grade.

Vremea pe 2 zile

Maine vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 18-19 grade in depresiunile transilvane si 25 de grade la Tulcea. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse in vestul, centrul, nordul tarii si la munte si cu caracter local in celelalte regiuni. In capitala, cerul va avea innorari si vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Dimineata 11-13 grade. Temperatura maxima va fi de 23... 24 de grade.Luni va ploua in jumatatea de est a tarii si la munte si cu caracter local in rest. Maximele se vor situa intre 15 si 20 de grade in jumatatea de nord intre 20 si 25 de grade in cea de sud, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii.In Bucuresti, cerul va fi mai mult noros si va ploua. Dimineata 11-13 grade. Maxima: 23 de grade.

Tendinta

Masa de aer rece venit din regiunile polare peste vestul continentului pina in bazinul central al Marii Mediterane a ajuns ieri si in tara noastra si va intarzia aici citeva zile. Prin urmare vara incepe cu valori termice modeste, pe areale extinse chiar sub limitele climatologice ale perioadei - cu alte cuvinte vreme racoroasa pentru un inceput de iunie, indeosebi in regiunile intracarpatice, pina pe marti cel putin. Ploile, astazi mai putine si mai slabe cantitativ decit in zilele trecute, nu isi vor mentine tendinta de diminuare. Pana pe la mijlocul saptamanii viitoare fenomenele de instabilitate vor fi prezente in mai toate regiunile.
31 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.