Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi in toata tara. La munte va NINGE

Ploi in toata tara. La munte va NINGE

Duminica, regiunile intracarpatice vor avea parte de vreme racoroasa si ploi pe arii extinse, iar la munte la altitudini de peste 1800 m sunt posibile precipitatii mixte. In restul tarii, vremea va fi placuta termic, chiar calda pentru data din calendar in Moldova, Dobrogea si Baragan unde soarele se arata generos.

Spre dupa-amiaza, insa, se strang norii si se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat vijelii si grindina. In aceste conditii, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14…15 grade in Dealurile de Vest si 26..27 de grade in sud-est.

Bucuresti

In Bucuresti, se arata soarele in prima parte a zilei, dar spre dupa-amiaza se aduna norii si vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si vant alert. Temperatura maxima va fi de 23…24 de grade.

Munte

La munte, in primele ore ale zilei, aversele sunt mai rare si prefera Carpatii Occidentali. Dar dupa-amiaza, ploile se extind in toate masivele, iar vantul prinde putere. La altitudini de peste 1800 metri sunt posibile precipitatii mixte. Izolat va cadea grindina si se vor cumula cantitati importante de apa. Sub aspect termic este vreme racoroasa pentru sfarsitul lunii mai.

Mare

La mare, soarele este la datorie o buna parte din zi, astfel in termometre se aduna intre 22 si 25 de grade. Dupa-amiaza si seara, norii strang randurile si din loc in loc vor cadea ploi scurte de vara insotite de fenomene electrice si vant sprinten. Apa marii va avea o temperatura cuprinsa intre 16 grade in sudul litoralului si 19 grade la gurile Dunarii.

Regiuni

In regiunile intracarpatice urmeaza inca o zi ploioasa si racoroasa. Ploile vor cadea in reprize, iar cantitatile de apa rezultate vor depasi pe arii restranse 25 litri/mp. Temperaturile maxime cu pana la 6…7 grade sub mediivor fi cuprinse in general intre 17 si 19 grade.

In sud, instabilitatea atmosferica se va accentua progresiv, pe masura ce un front de aer rece va inainta dinspre vest. Prin urmare, spre dupa-amiaza, se vor semnala averse, descarcari electrice, vant turbulent si posibil grindina. Temperatura aerului urca pana la 21 de grade la Craiova, 20 de grade la Pitesti, 25 de grade la Giurgiu, 27 de grade la Calarasi si 26 de grade la Braila.

In Dobrogea, vremea se anunta calda. Soarele este darnic, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice isi fac aparitia mai tarziu, catre orele serii. Temperaturile maxime vor fi de 26 de grade in partea continentala la Tulcea si de 25 de grade la Constanta.

Vreme calda si in centrul si sudul Moldovei, este soare in prima parte a zilei, dar apoi vin averse cu tunete si fulgere si vant intens. Valorile termice trec peste pragul climatologic de vara: 26 de grade la Galati si 25 de grade la Iasi, in vreme ce la Suceava nu vor fi mai mult de 20 de grade.

Vremea pe 2 zile

Saptamana debuteaza cu vreme racoroasa, mai ales in vestul lantului carpatic. Ploile prefera tot nordul, vestul si centrul tarii, unde izolat cantitatile de apa mai pot fi insemnate. In restul tarii, cerul va fi variabil si numai izolat vor fi averse. Vantul este activ in aproape toate regiunile, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 24 de grade.

In capitala, luni cerul se anunta schimbator, cand cu soare, cand cu nori, dar fara ploaie. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade, usor sub media caracteristica sfarsitului de mai.

Marti, vremea se incalzeste in toate regiunile. Ploile se restrang catre regiunile nord-vestice si nordice si sunt asteptate la nivel local, in vreme ce in rest soarele este darnic cu razele lui iar sansele sa ploua sunt reduse. Maximele vor fi cuprinse intre 18 si 28 de grade.

In Bucuresti, marti, este racoare in zori, cu numai 9…11 grade, dar soarele participa activ la incalzirea vremii, astfel pana la amiaza se strang in termometre 26…27 de grade.
26 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.