Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe trei luni: vom avea o vara caniculara si secetoasa

Prognoza meteo pe trei luni: vom avea o vara caniculara si secetoasa

Vara va aduce temperaturi peste mediile ultimilor ani si precipitatii scazute, mai ales in Muntenia, Moldova si Dobrogea, potrivit ultimelor estimari ale Administratiei Nationale de Meteorologie. 

Meteorologii sustin ca luna iunie va fi una calduroasa, cu temperaturi medii de 22 de grade Celsius in Muntenia si Dobrogea, 20 de grade in vestul tarii. In nordul si centrul tarii, valorile termice vor fi apropiate de media climatologica a ultimilor ani, care este 17,5 grade Celsius. 

In ceea ce priveste precipitatiile, meteorologii spun ca acestea se vor situa sub normele climatologice ale perioadei, adica 89 litri pe metru patrat. In Moldova si sudul Munteniei media de precipitatii va fi de 60 de litri pe metru patrat, in timp ce in Dobrogea media ar putea fi de doua ori mai mica decat normele climatologice, respectiv 40 de litri pe metru patrat. In restul tarii, cantitatile de precipitatii in luna urmatoare vor fi apropiate de cele normale. In Transilvania, ar putea cadea chiar 100 de litri pe metru patrat. 

Luna iulie va fi secetoasa 

Luna iulie va fi mai calduroasa decat in mod normal, avand in vedere ca media multianuala este de 19.2 grade, iar in sudul si sud-estul tarii mediile lunii iulie se vor apropia de 25 de grade Celsius. In Maramures si in Translilvania temperaturile lunii iulie se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. 

In luna iulie, in majoritatea regiunilor cantitatea de precipitatii va fi redusa prin comparatie cu media multianuala lunara, care este de peste 78 de litri pe metru patrat. In Dobrogea, media prognozata de meteorologi in luna iulie este de 20 de litri pe metru patrat, iar in sudul si vestul tarii ar putea cadea 40 de litri pe metru patrat. In Transilvania si Maramures, in luna iulie ar putea ploua destul de mult, depasind astfel media multianuala.

In luna august va fi la fel de cald ca in iulie 

In luna august, media multianuala a temperaturilor este de 18,7 grade Celsius, insa media va fi mult depasita in aceasta vara. Astfel, in Dobrogea, sudul Munteniei si sudul Olteniei temperaturile medii ar putea ajunge la 24 de grade Celsius. In restul tarii, temperaturile medii se vor apropia de normele climatologice ale perioadei. 

In ceea ce priveste precipitatiile, in luna august media multianuala este de aproape 70 de litri pe metru patrat, insa aceasta nu va fi atinsa decat in Maramures si nordul Transilvaniei. In restul tarii, media precipitatiilor se va situa intre 40 si 60 de litri pe metru patrat, cu exceptia Dobrogei unde nu vor cadea in medie mai mult de 20 de litri pe metru patrat.
25 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.