Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in weekend?

Cum va fi vremea in weekend?

Sambata, vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an, chiar deosebit de calda in sud si in sud-est. Cerul va fi variabil, cu innorari si averse, mai ales ziua, in nordul si nord-estul tarii si pe arii restranse in centru, est si la munte. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si trecator de intensificari de scurta durata ale vantului.

In tara vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 31 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar temperaturile minime se vor situa, intre 5...6 grade in depresiuni si 16...18 grade pe litoral.

In BUCURESTI:

Sambata, vremea va fi deosebit de calda, cu o maxima termica de 29...30 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 13...15 grade.

In TARA:

Duminica, vremea se va mentine calda, chiar deosebit de calda in sudul si sud-estul tarii. Ziua, cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurta durata, dupa-amiaza in regiunile estice. Seara si noaptea vor fi innorari temporare si se vor semnala averse, descarcari electrice in vestul si sud-vestul tarii si izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari trecatoare in timpul, ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 32 de grade, mai scazute pe litoral pana la 21...22 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade.

La MUNTE:

Sambata, cerul va prezenta innorari si pe arii extinse, mai ales ziua, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, indeosebi in Carpatii Orientali. Valorile termice vor marca o scadere usoara, cu precadere in timpul noptii.

Duminica, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari. Temperatura aerului va creste usor fata de ziua anterioara.

La MARE:

Sambata, vremea va fi calda, in general frumoasa. Cerul va fi variabil si vor fi conditii pentru averse insotite de descarcari electrice mai ales in delta. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 21 si 25 de grade, iar cele minime de 16 si 18 grade.Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 20 grade.

Duminica, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 22 si 25 de grade, iar cele minime intre 16 si 18 grade.Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 20 grade.

Saptamana debuteaza tot cu vreme calda, dar in general instabila. In zonele montane si in nordul si centrul tarii vor fi innorari temporar accentuate si local vor fi averse, insotite de descarcari electrice. Valorile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade. In capitala, soarele se arata in prima parte a zilei, apoi norii se aduna si cresc sansele pentru averse insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Maxima zilei: in jurul valorii de 27 de grade.

In aceste zile regiunile sud-estice, inclusiv tara noastra se vor afla sub influenta aerului cald tropical, in vreme ce aerul rece polar oceanic persista in vestul si sud-vestul Europei. Treptat acest aer mai rece din vest, inainteaza si spre centru, pana aprope de spatiul geografic al Romaniei si in incercare de a inlocuii aerul cald preexistent vor lua nastere acele dezvoltari noroase pe verticala specifice sezonului cald. Cu alte cuvine, dupa un weekend cu vreme de vara in toata tara si ploi foarte putine, din noaptea de duminica spre luni, incepand cu partea vestica isi vor face aparitia aversele insotite de descarcari electrice si vant activ. Aceste fenomene vor fi mai frecvente la inceputul saptamnii viitoare in zonele de deal si de munte si nord si centru, apoi se vor semanala temporar in toate regiunile.
17 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.