Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi si grindina pana miercuri

Ploi si grindina pana miercuri

Marti vremea va fi racoroasa in regiunile din vestul lantului carpatic si apropiata de normalul termic al perioadei in rest. Instabilitatea atmosferica se manifesta prin innorari temporar accentuate si averse cu tunete si fulgere, in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii si numai izolat in rest. Pe suprafete mici cantitatile de apa vor fi insemnate, izolat peste 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul este activ in Banat, Oltenia, Moldova, dar si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 grade in Dealurile de Vest pana la 25 de grade in Lunca Dunarii.

BUCURESTI

In capitala, o minima in zori de 12...14 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi instabila si normala termic pentru aceasta data. Vor fi innorari si trecator averse, posibil insotite de descarcari electrice. In aceste conditii temperatura aerului nu mai trece la amiaza de 23...24 de grade, iar vantul va sufla slab cel mult moderat.

MUNTE

La munte vremea va fi racoroasa si in general instabila. Soarele este scump la vedere si temporar se vor semnala averse si descarcari electrice, pe arii extinse in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni si local in restul masivelor. Ploile pot avea si caracter torential, astfel in timp scurt se pot cumula izolat peste 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul este energic mai ales in timpul ploilor. Temperatura aerului va continua sa scada usor, astfel la amiaza nu vor fi mai mult de 13 grade la Predeal, 10 grade la Paltinis, 8 grade la Semenic, 10 grade la Stana de Vale si 7 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

MARE

La mare gata cu vremea frumoasa si calda. Astazi vremea schimba foaia, se aduna norii si temporar vor cadea averse insotite de descarcari electrice si intensificari trecatoare. Temperatura aerului este in scadere usoara, astfel valorile maxime vor fi de 20...22 de grade, iar apa marii va avea o temperatura de 18...20 de grade.

REGIUNI

In regiunile intracarpatice urmeaza inca o zi racoroasa si in general instabila. Ploaia va cadea in reprize si trecator va fi insotita de descarcari electrice, iar cantitatile de apa rezultate vor depasi izolat 20 l/mp mai ales in zonele monate. Doar in Banat, ploile sunt mai putine, dar vantul se inteteste. Temperaturile maxime raman in general sub 20 de grade.

In sud vremea se racoreste fata de ieri. In Oltenia, vantul risipeste norii, dar in cea mai mare parte a Munteniei vor cadea ploi de vara cu tunete si fulgere. Temperatura aerului se opreste astazi la numai 22 de grade in Craiova, 23 de grade in Pitesti si Ploiesti si 24 de grade la Slobozia si Calarasi.

Si in Dobrogea, sirul zilelor calde si uscate, este intrerup astazi de ploi sub forma de aversa si descarcari electrice. Temperatura este in scadere si in aceasta parte a tarii, astfel in Constanta nu vor fi mai mult de 22 de grade, iar la Tulcea 25 de grade.

In Moldova temperaturile sunt normale pentru data din calendar - 24 de grade se vor inregistra la Galati si Focsani, 22 in Bacau, 23 de grade la Iasi si 18 grade la Suceava. Norii acopera temporar cerul si din loc in loc vor fi averse, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri in regiunile nordice si centrale vremea ramane racoroasa, local vor cadea ploi sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice. In restul tarii, cerul va fi variabil si numai izolat dupa-amiaza vor fi ploi de scurta durata, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale datei. Vantul este activ pe partea sudica a tarii. Vor fi 17 grade la Baia Mare si Cluj Napoca si 26 de grade la Giurgiu si la Calarasi.

In capitala, cerul va fi variabil, iar conditiile sa ploua vor fi destul de mici. In termometre se vor aduna 24...25 de grade, valoare considerata normala pentru aceasta.

Joi o masa de aer cald ajunge pe meleagurile noastre iar temperatura aerului va inregistra o crestere semnificativa. Prin urmare vremea devine calda in toate regiunile tarii, cu maxime intre 22 si 30 de grade. Soarele este generos cu prezenta lui, iar ploile tot mai rare si numai prin nord-est si la munte.

Si in Bucuresti, vremea se incalzeste. Cerul va fi variabil, vantul linistit, iar la amiaza se vor inregistra nu mai putin de 28 de grade.
14 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.