Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se mentine calda

Vremea se mentine calda

In prima zi de Paste, temperatura aerului va fi in scadere in regiunile estice, in timp ce in restul tarii, vremea ramane la fel de calda ca ieri. Soarele se arata destul de generos, dar spre dupa-amiaza, in Carpatii Meridionali si in sudul si sud-estul tarii se aduna norii si din loc in loc va ploua slab. Maximele termice se vor incadra intre 19 grade in nordul Moldovei si 30 de grade in Oltenia.

In Bucuresti urmeaza o zi calda, dar usor instabila. Soarele este din nou la datorie, dar spre dupa-amiaza cresc sansele pentru averse si descarcari electrice. Vantul se inteteste, dar nu trece de moderat, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade.

La munte, cerul va fi temporar noros in zona Carpatilor Meridionali, unde spre seara local se vor semnala averse si descarcari electrice. In restul masivelor predomina vremea insorita, iar ploi scurte de vara sunt posibile doar cu totul izolat. Vantul va avea unele intensificari doar in timpul reprizelor de ploaie, iar sub aspect termic, va fi tot o zi calda de mai, cu maxime asemanatoare cu cele de ieri.

La mare, vremea va deveni usor instabila si cresc sansele pentru averse insotite de fenomene electrice si vant intens. Temperaturile se mentin placute, maximele se incadreaza intre 21 si 23 de grade, iar apa marii nu trece de 16…18 grade. Daca astazi sunt mai multi nori si sunt sanse de ploaie, urmatoarele doua zile se anunta insorite, dar putin mai racoroase si cu vant sprinten.

In regiunile intracarpatice va fi o zi frumoasa cu soare si cativa nori de vreme buna. Doar pe la munte mai sunt posibile ploi scurte de vara. Valorile termice sunt generoase si ajung la 28 de grade la Timisoara, 26 de grade la Oradea si Bistrita si 25 de grade la Sibiu si Brasov. In sud, vremea ramane calda, dar si usor instabila. Soarele incalzeste atmosfera pana spre amiaza, apoi se aduna norii si vor cadea averse insotite de fenomene electrice si vant alert. Temperatura aerului este in scadere usoara in estul Munteniei, unde nu vor fi mai mult de 26 de grade la Buzau si Calarasi, in vreme ce in Oltenia se ating maxime de 29…30 de grade. In Dobrogea, vor fi astazi reprize scurte de ploaie, iar vantul sufla cel mult moderat. Temperatura aerului ajunge la 25 de grade la Tulcea si 26 de grade la Constanta. In Moldova, vremea se racoreste fata de zilele trecute. Cerul va fi temporar noros si vor mai fi posibile ploi slabe la munte si in sudul regiunii. Vantul este activ, dar fara sa treaca de moderat, iar maximele scad cu 4…5 grade mai ales in nordul regiunii, astfel, la Suceava nu vor fi mai mult de 19 grade, la Piatra Neamt 21 de grade, 23 de grade in Bacau, iar la Galati 25 de grade.

Luni, vremea va fi usor instabila. Vor fi innorari temporare in vestul si sud-vestul tarii precum si in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali, unde local, mai ales dupa-amiaza, vor cadea averse si se vor semnala descarcari electrice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor fi izolate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in zona montana aferenta, dar si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade, cu cele mai scazute valori pe litoral, iar cele minime intre 7 si 17 grade, usor mai coborate in depresiuni, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest.

In Capitala cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 12...14 grade.

Marti vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil in vestul tarii, unde izolat va ploua slab si trecator si va fi mai mult senin in rest. Vantul, in general moderat va avea intensificari pe parcursul zilei cu precadere in jumatatea sudica si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade, iar cele minime intre 6 si 16 grade, mai coborate in depresiuni, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest.
5 mai 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.