Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 29 aprilie - 12 mai 2013

Prognoza meteo in perioada 29 aprilie - 12 mai 2013

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 29 aprilie - 12 mai, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

In primele zile ale intervalului temperaturile medii se vor mentine cu mult peste valorile normale climatologic, maximele situandu-se intre 28 si 30 de grade, iar minimele fiind in crestere spre 14...15 grade. Incepand cu data de 3 mai se va produce o racire usoara, dar vremea se va mentine calda pana spre 6 mai, cand mediile maximelor vor atinge 24 de grade. In intervalul 7 - 12 mai, regimul termic nu va avea variatii importante, maximele diurne aflandu-se in jurul unei medii de 20...21 de grade, apropiata de valorile normale ale perioadei. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste dupa data de 2 mai, dar aversele vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in intervalul 6 - 8 mai.

CRISANA

Pana pe data de 2 mai vremea se va mentine deosebit de calda, cu maxime diurne ce vor atinge, in medie, 28...30 de grade si minime nocturne de 12...14 grade. In intervalul 3 - 6 mai, o usoara racire va determina scaderea valorilor termice cu aproximativ 4 grade, pentru ca, dupa 7 mai, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperatura aerului sa se apropie de valorile climatologic normale pentru aceasta perioada. Mediile maximelor vor fi de 20...21 de grade, iar ale minimelor de 8...10 grade. Dupa data de 2 mai, vor fi precipitatii, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice. Cantitati de apa mai insemnate sunt de asteptat in intervalul 6 - 8 mai.

TRANSILVANIA

In primele 4 zile, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce vor atinge, in medie, 28...29 de grade si minime ce vor urca spre 12 grade. Ulterior, in intervalul 3 - 6 mai, o usoara racire va conduce la temperaturi maxime cu 3...4 grade mai scazute, in timp ce minimele se vor mentine relativ constante. Dupa data de 6 mai, scaderea valorilor termice va continua, determinand maxime diurne de 18...19 grade si minime nocturne de aproximativ 6 grade. Precipitatiile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, isi vor face aparitia pe arii restranse si vor fi slabe cantitativ, exceptand zilele de 6 si 7 mai, cand se pot inregistra cantitati de apa mai mari.

MARAMURES

Maximele termice se vor situa intre 26 si 29 de grade in primele zile ale intervalului, cand si minimele nocturne vor marca o crestere de la 10 la 13 grade. Dupa data de 3 mai, regimul termic va fi in usoara scadere, mai ales la valorile diurne, ce se vor situa, in medie, in jurul valorii de 24 de grade. In intervalul 6 - 12 mai, temperaturile vor continua sa scada usor, spre valori normale ale acestei perioade a anului, respectiv 19...20 de grade ziua si aproximativ 8 grade noaptea. Probabilitatea de aparitie a averselor, posibil insotite si de descarcari electrice, va creste dupa 1 mai, dar cantitati de apa mai importante sunt de asteptat in zilele de 3, 6 si 7 mai.

MOLDOVA

In intervalul 29 aprilie - 6 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 25 si 29 de grade, iar minimele nocturne vor fi de 12...14 grade. Dupa 7 mai, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, respectiv 20 de grade in timpul zilei si aproximativ 9 grade noaptea. Precipitatiile vor fi putine si slabe cantitativ, dar cu o probabilitate mai mare de aparitie in zilele de 6 si 7 mai.

DOBROGEA

Intre 29 aprilie si 6 mai, regimul termic se va mentine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 23...24 de grade si ale minimelor de aproximativ 14 grade. Dupa data de 7 mai, temperaturile vor scadea cu 3...4 grade, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului. Ploi slabe cantitativ si pe arii restranse sunt posibile dupa data de 6 mai.

MUNTENIA

In prima jumatate a intervalului de prognoza, vremea se va mentine deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce vor atinge in medie 26...29 de grade si minime de aproximativ 13 grade. Dupa 7 mai, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, va avea loc un proces de racire usoara, care va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime de 20...21 de grade si minime in jurul a 9 grade. Ploi slabe de scurta durata se vor semnala cu o probabilitate mai mare in zilele de 6 si 7 mai.

OLTENIA

Intre 29 aprilie si 5 mai, temperatura aerului va fi cu mult mai mare decat in mod normal in aceasta perioada a anului, maximele diurne atingand, in medie, 28...29 de grade, iar minimele nocturne situandu-se in jurul a 14 grade. Dupa data de 6 mai, o usoara racire a vremii va determina temperaturi de aproximativ 20 de grade ziua si 10 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de precipitatii, mai ales averse insotite si de descarcari electrice, va fi mai mare dupa data de 5 mai, dar cu precadere in zilele de 6 si 7 mai.

LA MUNTE

In prima jumatate a intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi diurne ce vor atinge, in medie, 17...20 de grade si minime nocturne de 8...10 grade. In a doua jumatate a perioadei de prognoza, regimul termic va scadea in medie cu 6 grade, temperatura aerului apropiindu-se de cea climatologic normala pentru data din calendar. Probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice va fi mai mare dupa data de 2 mai, indeosebi in intervalul 5 - 8 mai.
29 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.