Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo de 1 mai

Prognoza meteo de 1 mai

In urmatoarea perioada vremea va fi frumoasa si deosebit de calda la nivelul intregii tari.

SAMBATA NOAPTE
Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in vestul, nord-vestul, centrul tarii si in zona de munte, unde pe arii restranse vor fi averse, trecator descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile minime se vor situa intre 9 si 16 grade, mai scazute in estul Transilvaniei.

DUMINICA
Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in aceasta perioada a anului, cu precadere in regiunile sudice si sud-estice. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Pe parcursul zilei vor fi unele innorari, averse si trecator descarcari electrice, pe spatii restranse in nordul, centrul si nord-estul tarii si in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si trecator in celelalte regiuni. Temperaturile maxime, in scadere usoara in regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse intre 20...22 de grade in Maramures si in Delta Dunarii si 30...31 de grade in Muntenia si sudul Moldovei, iar cele minime in general intre 7 si 15 grade.

La munte vremea va fi in general frumoasa si mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele innorari in cursul zilei in zona Carpatilor Orientali, unde pe arii restranse se vor semnala avese si trecator descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari.
 
La mare vremea se mentine frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi predominant senin. Vantul va slab si moderat cu intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 25 de grade, iar cele minime intre 14 si 17 grade. Temperatura apei marii va fi de 11-13 grade. 

LUNI
Vremea va fi deosebit de calda pentru sfarsitul lunii aprilie in majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil ziua in nordul si nord-estul tarii si mai mult senin in rest. Cu totul izolat in nordul Carpatilor Orientali vor fi posibile ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, iar cele minime, intre 8 si 18 grade, usor mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei spre 3...4 grade.

La munte vremea va fi frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi variabil ziua in nordul Carpatilor Orientali, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurta durata si mai mult senin in restul zonelor montane. Vantul va prezenta unele intensificari pe crestele inalte.

La mare vremea va fi in general frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar cele minime intre 14 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi de 11-13 grade.

MARTI
Vremea va fi frumoasa si deosebit de calda la nivelul intregii tari. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului in nord-vestul tarii. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu usoare intensificari in sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, cu cele mai scazute valori pe litoral si in Delta Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 6...7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 19 grade in Dealurile de Vest.

La munte vremea se va mentine frumoasa si deosebit de calda pentru sfarsitul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat .

La mare vremea va fi frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi predominant senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 25 de grade, iar cele minime intre 12 si 15 grade. Temperatura apei marii va fi de 12-14 grade.

MIERCURI
Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu valori maxime cuprinse, in general, intre 22 si 32 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Unele innorari si pe arii restranse averse insotite de descarcari electrice se vor semnala spre seara si in cursul noptii in vestul si nordul tarii, precum si in zonele de munte. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile minime se vor situa intre 8 si 18 grade.

La munte vremea va fi in continuare deosebit de calda. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele innorari spre seara si in cursul noptii, indeosebi in zona Carpatilor Orientali, unde pe arii restranse se vor semnala averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat.

La mare vremea va fi predominant frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 22 de grade, iar cele minime intre 13 si 15. Temperatura apei marii va fi de 12-14 grade.

EUROPA
 
In sud-estul Europei, vremea va fi frumoasa, iar cerul va fi variabil spre senin. in regiunile sud-vestice, centrale si de rasarit, cerul va prezenta innorari, va ploua, iar local cantitatile de apa vor fi insemnate. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar izolat se vor semnala descarcari electrice. in restul continentului, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse. in Muntii Scandinaviei, in zona inalta a Muntilor Alpi si in cea a muntilor din Peninsula Iberica, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.
 
Vantul va avea intensificari in regiunile nord-vestice si de sud-vest, cu vitezele cele mai mari in zonele de coasta si pe crestele montane. Intensificari de scurta durata ale vantului vor mai fi si in timpul averselor. Din punct de vedere termic, in sud-estul Europei vremea va fi deosebit de calda pentru sfarsitul lunii aprilie, cu temperaturi maxime ce vor depasi izolat 30 de grade.
 
In vestul si sud-vestul continentului vremea va fi rece pentru aceasta perioada iar in celelalte regiuni valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice.
27 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.