Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme frumoasa la inceputul saptamanii

Vreme frumoasa la inceputul saptamanii

Luni, vremea in tara va fi normala termic pentru aceasta data, cu temperaturi maxime intre 13 si 23 de grade si minime intre 2 si 12 grade, usor mai scazute in depresiuni. Cerul va fi variabil spre mai mult senin in estul si sud-estul teritoriului si temporar noros in rest, informeaza Mediafax. Mai ales in cursul zilei, local in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali si izolat in regiunile vestice, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane. In Bucuresti , luni, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 19 grade, iar cea minima de 5...7 grade.

Marti, in tara, vremea se va mentine apropiata  de normalul termic al acestei date, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 23 de grade, iar cele minime intre 4 si 11 grade. In vestul, nord-vestul tarii si in zona de munte cerul va fi temporar noros si local, mai ales in cursul zilei vor fi averse si descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari indeosebi la munte. 

Miercuri se va incalzi, in special in regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe, de scurta durata, mai ales dupa-amiaza si seara in zonele de deal si de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade la in depresiunile transilvane si in nordul Moldovei la Suceava si 26 de grade in sudul tarii: Craiova, Giurgiu si Calarasi. In Buuresti, vreme frumoasa, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. 9-10 grade dimineata. Temperatura maxima va fi in jur de 25 de grade. 

Dupa ce duminica si luni in partea de est a tarii, circulatia atmosferica a mai adus aer mai rece, de marti avansul maselor de aer cald dinspre vestul continentului  se accentueaza. Pentru noi asta inseamna o incalzire sustinuta a vremii cel putin pana la sfarsitul saptamanii. Maximele ajung sa treaca de 20 de grade in toata tara si pe areale extinse din sudul si estul tarii, de 25 de grade - limita climatologica a unei zi de vara. Ploile nu lipsesc cu desavirsire dar sunt putine, sunt sub forma de averse adica ploi scurte care incep si se termina relativ brusc, si pot fi insotite de descarcari electrice.
21 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.