Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vom avea un weekend frumos

Vom avea un weekend frumos

Vineri vremea se va mentine usor mai calda decat in mod normal in regiunile vestice, nordice si centrale, in timp ce in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin in vest si nord-vest, dar cu unele innorari in sudul, centrul si estul teritoriului. In special dupa-amiaza si seara, izolat si trecator, va ploua slab in sudul tarii si in Carpatii Meridionali. Vantul va prezenta unele intensificari ziua in sud-est si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12-13 grade in delta si pe litoral si 24 de grade in nord-vest, iar cele minime se vor situa intre 1 si 11 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -2 grade, unde vor fi conditii de bruma.

In Bucuresti valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 5-7 grade.

La munte, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod normal. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Carpatii Meridonali unde in special dupa-amiaza si seara, izolat si trecator, va ploua slab. Vantul va prezenta unele intensificari ziua in zona inalta. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de ziua precedenta.

Si simbata, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil dar se vor aduna norii in a doua parte a zilei in sud si in zonele montane unde sunt conditii sa cada ploi scurte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14...15 grade pe litoral si 23 de grade in vest si nord-vest. In capitala, weekend-ul incepe cu vreme placuta. Cerul este temporar noros, dar conditiile de ploaie sunt reduse. Vantul nu trece de moderat, iar la amiaza vor fi 18...19 grade. Duminica, tot o zi frumoasa si usor mai calda decat in mod normal la aceasta data. In Moldova si in zonele montane vor fi innorari si averse locale, posibil insotite de fenomene electrice. Vantul va prinde putere in regiunile estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 21 de grade, cu cele mai scazute valori in nordul Moldovei. In Bucuresti, duminica, o zi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil si abia spre seara apar norii si cresc sansele de ploaie. Vantul nu trece de moderat, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade.

In Europa, vremea este capricioasa in regiunile vestice, centrale si nordice si in general frumoasa si calda in rest. Ploua temporar si maximele termice nu mai trec de 12 grade la Praga, 16 grade la Berlin, Varsovia si Viena. In vest, presiunea este in crestere, astfel ploile sunt mai rare, iar soarele se arata printre nori, dar este vreme racoroasa, doar 12...14 grade la Londra si la Paris. In capitalele nordice, vant este active si este posibil sa ploua. Temperaturile maxime sunt in limite normale: 13 grade la Oslo si 10 grade la Helsinki. Soare si vreme calda pentru aceasta data la Moscova, Kiev si Chisinau unde se vor inregistra maxime de 20...21 de grade. La Atena, vreme usor instabila, cu posibile averse dupa-amiaza si numai 19 grade, in vreme ce la Roma si la Madrid este soare si 18...19 grade la amiaza.

In zilele urmatoare, nu se intrevad schimbari majore in evolutia vremii. Daca astazi si maine, regiunile vestice si nordice ale tarii vor fi sub influenta aerului cald tropical,  iar la amiaza se vor inregistra maxime de pana la 23...24 de grade, de duminica o masa de aer rece va determina scaderea temperaturii cu cateva grade la inceput in nordul Moldovei, si apoi, in regiunile extracarpatice. Insa, in continuare vorbim de un regim termic normal pentru aceasta data cu maxime intre 13 si 21 de grade si minime intre 3 si 11 grade. Ploile nu lipsesc, dar vor fi putine si slabe, duminica prin Moldova, iar in primele zile ale saptamanii viitoare in special in vest si sud-vest.
19 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.