Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme numai buna de plimbare

Vreme numai buna de plimbare

In Capitala va fi vreme calda, cu putin soare, destui nori, dar si ploi trecatoare. Vant va sufla cel mult moderat, iar maxima zilei ajunge la 17-18 grade, valoare normala pentru aceasta data.

Si la munte se mai incalzeste, dar dimineata si noaptea pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata. In timpul zilei norii vor fi mai densi deasupra Carpatilor Orientali si in estul Meridionalilor, unde vor fi conditii de ploaie, mai ales averse si descarcari electrice dupa amiaza. In celelalte masive norii vor imparti cerul cu soarele si doar izolat este posibil sa ploua. Vantul va fi mai intens doar pe creste. Maximele prognozate ajung pana la 2 grade pe Vf. Ceahlau-Toaca, 6-7 la Sinaia si Semenic, 8 la Paltinis si Predeal si 10 la Stana de Vale.

In regiunile intracarpatice va fi o zi mai frumoasa decat ieri, chiar si putin mai calda. Va fi destul soare, iar norii vor fi mai consistenti doar prin nordul si estul Transilvaniei, unde mai sunt posibile ploi slabe si trecatoare. Maximele vor avea valori de 12-13 grade la Miercurea Ciuc si Brasov, 14-15 la Sibiu si 16-17 la Oradea, Arad si Timisoara.

In sudul tarii vremea va fi calda, dar difera de la o regiune la alta. In Oltenia va fi mult soare si nori razleti, in timp ce in Muntenia vor fi si averse ca de vara, cu tunete si fulgere, mai ales in partea a doua a zilei in estul regiunii. Temperaturile ajung la amiaza la 16-17 grade in Braila, Buzau, Slobozia si Calarasi si in jur de 19-20 in vestul Munteniei si toata Oltenia.

In Dobrogea va fi o zi mohorata, cu nori densi, din cand in cand ploaie si vant moderat. Maximele prognozate nu depasesc 12-13 grade nici la Constanta, nici la Tulcea.

Si in Moldova instabilitatea atmosferica va fi accentuata, cu averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a regiunii, si doar cateva raze de soare prin sud. Temperaturile maxime ajung la 12-14 grade la Suceava si Botosani si 15-16 in Bacau, Iasi si Vaslui, Focsani si Galati.

Vineri vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni mai calda decat in mod obisnuit in majoritatea regiunilor. In vestul, centrul si nordul tarii cerul se va innora treptat si indeosebi seara si noaptea vor fi ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate in Banat, Maramures si Carpatii Occidentali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 grade in delta si 23 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 2 si 11 grade. Dimineata, pe arii restranse in zonele joase, va fi ceata.

Sambata norii, aversele cu tunete si fulgere vor fi prezente tot prin regiunile intracarpatice, in timp ce in sud si est soarele va fi mai generos, iar norii razleti. Temperaturile vor fi cuprinse intre 16 grade la Constanta si 25 de grade la Giurgiu.

In Capitala va fi inca o zi calda, cu soare, nori putini si inofensivi si in jur de 23 de grade in termometre, cu aproximativ 5 grade peste media climatologica. 
10 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.