Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploua si e rece. Vremea pe trei zile

Ploua si e rece. Vremea pe trei zile

Vremea rece din ultima zi a saptamanii va continua sa caracterizeze si urmatoarele trei zile, temperaturile vor fi mai scazut decat cele normale pentru aceasta perioada. Desi ploile vor aparea local, cerul va fi in aproape toata tara acoperit de nori.

Prima zi a saptamanii va fi rece, temperaturile vor fi cu aproximativ 7 grade mai mici decat ar trebui la aceasta data, de la 6 grade in Moldova pana la 13 in Transilvania. Norii se mai risipesc, apare si soarele din cand in cand, dar inca ploua local in sud-vestul tarii si izolat in rest, iar la munte cad precipitatii mixte. Vantul nu se domoleste inca, in partea de est si sud-est a tarii sufla mai agitat, ca si pe crestele inalte de munte.

Marti, vremea se mai incalzeste putin, temperaturile pornesc de la 10 grade in regiunile nordice si pe litoral, iar in Lunca Dunarii si prin Banat se ating 16 grade la amiaza. Dar cerul va fi acoperit de nori in vest, centru si nord, unde ploua pe arii extinse. In rest, se mai iveste si soarele, norii sunt mai risipiti si doar izolat ploua peste zi. Iar la munte, in zona inalta, inca sunt ninsori sau lapovita si vantul sufla mai agitat.

Miercuri, incalzirea continua si regimul termic revine la normal, cu maxime de la 10...11 grade pe litoral si in nord-vestul tarii, pana la 18 in Lunca Dunarii. Dar sunt putine sanse pentru vreo raza de soare, norii sunt multi si lasa ploi in cea mai mare parte a tarii. Insa vantul nu da semne de agitatie.

De la jumatatea saptamanii vremea se incalzeste cate putin de la o zi la alta, asa ca joi asteptam maxime spre 20 de grade, iar in zilele urmatoare chiar usor mai mari in sudul si vestul tarii. Si doar pe litoral mercurul din termometre nu se ridica peste 10...11 grade, influenta apei marii, inca rece, isi spune cuvantul in aceasta zona. Dar norii si ploile - chiar daca slabe cantitativ - inca sunt de interes joi in estul si centrul tarii.

Vremea va fi rece pentru aceasta perioada a anului si la munte. In Carpatii Occidentali si Carpatii Meridionali cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii mixte. Maximele pornesc de la 0 grade pe Ceahlau si 1 grad la Semenic si nu trec de 4 grade la Sinaia Cota si la Paltinis. Singura statiune o idee mai calda este Predealul, unde maxima va urca la 8 grade. Norii vor fi temporari, iar precipitatiile se vor semnala pe arii restranse. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.
7 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.