Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Nu scapam de ploi!

Nu scapam de ploi!

Ploile vor continua in urmatoarele zile, in anumite zone, iar cantitatile de precipitatii sunt estimate la 10-15 litri/metru patrat, fara ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) sa aiba in vedere la acest moment emiterea unei noi atentionari, a anuntat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu. El a precizat ca, vineri noaptea, va ploua in sud-vestul tarii (Mehedinti si Caras), cu 10-15 litri/mp, iar duminica noaptea va ploua in sudul judetelor aflate in sudul tarii.

In intervalul 13-14 aprilie vor fi inregistrate precipitatii in nordul si centrul Romaniei, precum si in Moldova.

Raul Jiu se afla, pana joi la ora 20.00, sub cod rosu de inundatii in zona statiei hidrometrice Racari din judetul Dolj, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) din Administratia Nationala "Apele Romane".

INHGA a actualizat, joi, o avertizare emisa marti, anuntand astfel ca, tot pe Jiu, dar in sectorul aval de Racari, se instituie cod portocaliu.De asemenea, tot pana joi la 20.00, se instituie cod galben pe pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus, Putna, Ramnicu Sarat (judetele Bacau, Harghita, Vrancea si Buzau), Jijia curs superior si mijlociu (judetele Botosani si Iasi), Barlad superior (judetele Iasi si Vaslui) si pe raul Prut - sector amonte acumularea Stanca Costesti ( judetul Botosani).

Potrivit aceleiasi actualizari a avertizarii de marti, rauri din noua judete, respectiv Satu Mare, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Valcea, Olt, Gorj si Dolj, afla pana joi la ora 20.00 sub cod portocaliu de inundatii.

Tot pana joi la 20.00, ramane valabil codul galben pe raurile din bazinele: Tur, Crasna (amonte Domanesti) din judetele Satu Mare si Salaj, precum si pe Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Salaj, Bihor, Cluj, Arad si Hunedoara) si Bega Veche (judetul Timis), Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Aries (judetele Alba si Cluj), Strei si afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega, Timis mijlociu si inferior (judetul Timis), Jiu inferior (judetul Dolj), Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara si Prahova - judetele Dambovita, Prahova, Buzau superior si afluentii din judetele Covasna si Buzau.
4 aprilie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.