Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 9 iulie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Cu cat a crescut temperatura in Romania in ultimii 50 de ani

Cu cat a crescut temperatura in Romania in ultimii 50 de ani

Curios cum s-a schimbat VREMEA? Cu cat a crescut temperatura in ultima suta de ani in zona in care locuiesti? NASA ii ajuta pe cei care vor sa afle cat de mult s-a modificat vremea in tara in care locuiesc sau, dupa caz, in orasul lor, printr-o interfata interactiva, care arata situatia incalzirii in ultimii 50 de ani.

In cazul Romaniei, harta arata ca, in ultimii 50 de ani, temperatura medie a crescut cu peste un grad Celsius. In ultimii cinci ani, insa, cresterea a fost mai accentuata, de aproximativ 1,26 grade Celsius.

In cazul Groenlandei, temperatura medie din ultimii cinci ani a crescut cu peste doua grade Celsius.

Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC) a aratat in ultimul studiu din 2007 ca in secolul XXI temperatura medie va creste cu 3 grade Celsius.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in ultimii 100 ani, Pamantul a suferit o incalzire de 0.71 grade Celsius, cresterea fiind mai pronuntata in ultimii 50 ani, dar temperaturile arctice au crescut de doua ori mai mult.
27 martie 2013
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.