Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cu cat a crescut temperatura in Romania in ultimii 50 de ani

Cu cat a crescut temperatura in Romania in ultimii 50 de ani

Curios cum s-a schimbat VREMEA? Cu cat a crescut temperatura in ultima suta de ani in zona in care locuiesti? NASA ii ajuta pe cei care vor sa afle cat de mult s-a modificat vremea in tara in care locuiesc sau, dupa caz, in orasul lor, printr-o interfata interactiva, care arata situatia incalzirii in ultimii 50 de ani.

In cazul Romaniei, harta arata ca, in ultimii 50 de ani, temperatura medie a crescut cu peste un grad Celsius. In ultimii cinci ani, insa, cresterea a fost mai accentuata, de aproximativ 1,26 grade Celsius.

In cazul Groenlandei, temperatura medie din ultimii cinci ani a crescut cu peste doua grade Celsius.

Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC) a aratat in ultimul studiu din 2007 ca in secolul XXI temperatura medie va creste cu 3 grade Celsius.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in ultimii 100 ani, Pamantul a suferit o incalzire de 0.71 grade Celsius, cresterea fiind mai pronuntata in ultimii 50 ani, dar temperaturile arctice au crescut de doua ori mai mult.
27 martie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.