Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste usor

Vremea se incalzeste usor

Vremea va intra intr-un proces de incalzire, devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta data. In jumatatea de vest a tarii cerul va fi mai mult noros si, mai ales spre seara si noaptea, local va ploua. In restul teritoriului cerul, variabil ziua, se va innora in a doua parte a intervalului, iar ploile se vor semnala izolat.

In zona montana si, trecator, in nordul Moldovei, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in regiunile vestice si estice, precum si pe crestele inalte de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade si 12 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 grade si 7 grade, usor mai scazute in depresiuni, spre -5 grade.

La BUCURESTI , luni, vremea va intra intr-un proces de incalzire, devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada. Cerul, variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat spre seara si noaptea, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima de 1...3 grade.

In TARA, marti, vremea va continua sa se incalzeasca, devenind calda pentru aceasta perioada a anului. In vestul, centrul si nordul tarii, cerul va prezenta innorari si, indeosebi in timpul zilei, va ploua. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse, mai ales spre seara si noaptea.

La MUNTE vantul va sufla tare, iar precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In cursul zilei vantul va avea unele intensificari in regiunile vestice si estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 18 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre -2 si 8 grade. In zonele joase vor fi conditii de ceata.

In urmatoarele zile, vremea se incalzeste repede de la o zi la alta sub influenta unei mase de aer cald care avanseaza dinspre nordul Africii si Marea Mediterana. Daca astazi vorbim despre un regim termic apropiat de cel obisnuit, de maine temperaturile maxime trec de mediile climatologice si ajung la valori de 17..18 grade in sudul tarii. Nu vor lipsi nici precipitatiile, asociate si cu vant mai intens. De vreme frumoasa si calda putem vorbi doar pana miercuri, pentru ca de joi incepe un nou proces de racire cu ploi si vant intens.

In EUROPA, vremea se mai incalzeste putin, dar ramane capricioasa in mare parte a continentului. In vest si centru, regimul termic ramane semnificativ sub mediile climatologice si nu lipsesc precipitatiile de la averse si descarcari electrice pana la ninsoare. Maximele nu vor depasi 9 grade la Paris, 7 grade la Londra, 4..5 grade la Praga, Budapesta si Viena, 2 grade la Berlin si zero grade la Varsovia. Spre nord va fi mai mult soare, dar vant insistent si la amiaza doar minus 1 grad la Oslo si minus 6 grade la Helsinki. In est, vremea este schimbatoare cand cu soare cand cu ninsori, iar maximele sunt modeste, in jur de zero grade la Moscova si la Kiev. In sud este cel mai cald, dar cu vreme instabila. Maximele prognozate ajung la 12 grade la Madrid si 14..15 la Roma si la Atena.
18 martie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.