Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme calda, dar fara soare

Vreme calda, dar fara soare

Joi, norii stau pe cer in cea mai mare parte a zilei, iar soarele va fi scump la vedere. Nu vor lipsi nici ploile, in special in regiunile vestice si nord-vestice si doar izolat in rest. Vantul ramane intens tot la munte, in sud-vest si in sud-estul tarii, iar temperaturile maxime vor fi peste cele obisnuite, cu valori termice intre 10 si 16 grade.

In Bucuresti urmeaza o zi calda, cu mai putin soare si mai multi nori, dar deocamdata nu sunt sanse sa ploua. Vantul nu pune probleme, iar maxima termica este generoasa si ajunge pana in jur de 14 grade.

Incalzirea vremii nu ocoleste nici zona montana, dar apar precipitatiile, mai ales noaptea, de aceasta data mai mult ploi in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor si doar pe arii restranse in celelalte masive montane. Pe crestele mai inalte apar si lapovite si ninsori, iar vantul se intensifica. La amiaza, sunt asteptate temperaturi simtitor peste cele obisnuite: 3 grade la Varful Ceahlau-Toaca, 5 grade la Semenic, 7-8 grade la Paltinis, Sinaia si Stana de Vale si 10 grade la Predeal. Chiar si in aceste conditii este inca destula zapada pentru sporturile de iarna: 89 cm la Sinaia, 42 cm la Predeal, 24 cm la Arieseni, 54 cm la Straja, 25 cm la Poiana Brasov si 55 cm la Paltinis.

In regiunile intracarpatice urmeaza o zi calda, dar cu nori multi si soare putin. In plus, va ploua slab in special in Banat, unde si vantul va fi mai insistent. Temperaturile maxime trec de 10 grade chiar si in depresiunile din estul Transilvaniei: 10 grade la Miercurea Ciuc, 12-13 la Cluj-Napoca si Baia Mare, 14 grade la Brasov, Satu Mare, Oradea si Arad si 15 grade la Timisoara.

Si in sudul tarii, soarele va fi scump la vedere, norii vor fi destul de densi, dar sansele sa ploua sunt mici. Temperaturile ajung pana la 13-14 grade in toata Oltenia, in timp ce in Muntenia vor fi in jur de 15-16 grade.

In Dobrogea, cerul va fi mai mult noros, vantul destul de taios, dar cald pentru aceasta data: 14 grade la amiaza la Tulcea si la Constanta.

Vremea va fi calda si in Moldova. Nici aici nu va fi soare, cel mult cateva raze, insa norii raman destul de consistenti. Vantul va fi mai insistent doar prin sudul regiunii, iar maximele termice cresc de la 10-11 grade la Suceava, Piatra Neamt si Bacau, la 13 grade la Iasi si Vaslui si pana la 15 grade la Focsani si Galati.

Vineri va fi si mai cald, dar norii stau gramada pe cer in cea mai mare parte a zilei si va ploua slab in vest, centru si in nord, dar din loc in loc si in Dobrogea. Vantul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile maxime mai castiga 1-2 grade fata de astazi si vor fi cuprinse intre 10 grade la Miercurea Ciuc si 18 grade la Timisoara.

In capitala, maine vremea va fi calda, dar fara soare. Deocamdata nu vorbim de ploaie, iar maxima termica ajunge pana in jur de 15 grade.

Sambata, norii domina cerul intreaga zi, dar din loc in loc apar trecator si cateva raze de soare. Ploile se vor semnala din nou in vest, centru si nord si vor fi ceva mai consistente. Vantul se intensifica in nordul extrem si pe crestele montane, iar temperaturile maxime scad usor in nordul Moldovei, dar cresc in sud si se situeaza de la 7 grade la Suceava pana la 20 de grade la Giurgiu.

In Bucuresti, sambata, nori multi, soare putin, dar este putin probabil sa ploua, iar la amiaza asteptam 19 grade, cu mai bine de 10 grade peste media climatologica.
7 martie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.