Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se incalzeste in toate regiunile

Vremea se incalzeste in toate regiunile

Vremea se incalzeste astazi in toata tara, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade pe litoral si in depresiuni si 15 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa intre -2 si 8 grade, mai scazute in depresiuni pana la -8 grade, informeaza Mediafax. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ploaie slaba, cu totul izolat, in sud-vestul tarii si nordul extrem al tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, iar trecator si in regiunile estice si vestice. In Bucuresti, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, astfel ca temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima va fi de 1...3 grad. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. 

Vremea pe regiuni

Si in aceasta dimineata cel mai rece este in zonele intracarpatice. Au fost chiar si valori termice sub limita gerului in depresiunile din estul Transilvaniei. Astazi NU va mai fi atat de mult soare ca in zilele trecute, dar se face cald pana la amiaza. In prezenta aerului cald, meediteranean, mercurul din termometre va urca pana la 15 grade la Timisoara, 14 la Oradea, 12 grade in Cluj Napoca, 13 la Sibiu si 10 la Brasov. La sud de lantul carpatic, soarele nu mai este sigur pe cerul senin. Apar si norii, dar fara sa aduca ploi, iar vantul - abia daca se face simtit. Temperaturile cresc in medie cu 5 grade fata de ieri, ajungand la 13...14 grade in localitatile din Lunca Dunarii. In Dobrogea incalzirea vremii este mai timida - pe de o parte din cauza vantului intens, dar si din cauza influentei moderatoare a marii, mai rece decat uscatul in aceasta perioada. Astfel, la Constanta vor fi cel mult 6 grade, in vreme ce in partea continentala vor fi 11 grade la Medgidia si 10 la Tulcea. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata. Si in Moldova, dupa o dimineata friguroasa, ziua este frumoasa si mai calda decat ieri. Maxime de 11 grade la Galati, 8 in Bacau, 10 la Iasi si 9 la Botosani si Suceava. Cerul va fi limpede in prima parte a zilei, apoi incep sa se adune si cativa nori, iar vantul devine moderat.

Vremea pe 2 zile

Si maine vremea va fi calda pentru inceputul lunii martie, cu maxime intre 9 si 15 grade. Presiunea atmosferica este in continua scadere, dar deocamdata ploile nu indraznesc prea mult. Se innoreaza temporar, deci apare si soarele, dar nu sunt excluse si ploi scurte, slabe - izolat, mai ales in zonele de munte. Vantul ramane activ in regiunile vestice si sud-estice. ** Si in capitala joi va fi o zi calda de martie. Chiar daca nu va fi asa de mult soare, temperatura creste, de la 3 grade in zori, pana la o maxima de 15 grade. Vantul va sufla de la slab la moderat. Vineri 8 martie, o zi speciala pentru toate mamele, vine cu vreme mult prea calda pentru aceasta perioada. Incep si ploile, dar nu peste tot in tara - local in regiunile vestice, centrale si nordice, si pe arii restranse in Dobrogea. In rest, este vreme insorita si numai izolat mai cad cativa stropi de ploaie. Vantul nu mai pune probleme, sufla cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10...12 grade pe litoral si 17...18 in mai multe localitati din vestul, sudul si centru tarii.  In Bucuresti, o maxima generoasa de 16...17 grade, cu aproximativ 8 peste media climatologica a perioadei. Cerul va fi partial noros si putin probabil sa ploua, deci Ziua Mamei va fi calda si frumoasa.

De vineri, masa de aer rece, polar, se retrage spre extremitatea de est a continentului, iar in locul acesteia patrunde aer cald, mediteranean - in nunate calde, de galben-portocaliu pe harta. Astfel, doar in aceasta dimineata mai tremuram de frig, pentru ca din aceasta dupa-amiaza si pana la finalul acestei saptmani, sa ne bucuram de vreme mai calda decat in mod obisnuit la inceput de martie. Temperaturile vor fi predominant pozitive in cursul noptilor, iar maximele trec de 10 grade, pana spre 18 - 20 de grade in extremitatea de sud a tarii. Dar… nu putem sa le avem pe toate; in urmatorul interval nu va mai fi asa de frumos ca pana acum - norii se aduna temporar si incep sa apara si ploile, deocamdata timid, pe ici pe colo, dar spre finalul saptamanii mai multe, in special in vest, centru si nord. De racirea care se prefigureaza saptmana viitoare, mai avem timp sa mai vorbim, asa ca, deocamdata sa ne bucuram de aceste zile calde de primavara!

Vremea in Europa

Aerul cald, maritim, se extinde peste vestul, sudul si centrul continentului, iar cel rece se retrage spre extremitatile de nord si de est. Ca urmare, vremea se incalzeste, dar si ploile - insotite de rafale de vant - sunt in extindere in tarile limitrofe bazinului vestic si central al Marii Mediterane. Nori si ploaie la Madrid, Lisabona si la Roma, dar cald. Maximele sunt cuprinse intre 14 si 17 grade. Sunt posibile ploi slabe, de scurta durata si la Paris si Londra, dar la amiaza tot se vor atinge 14 si 11 grade. In centrul Europei ziua este insorita si mai calda decat ieri. Nu la fel de cald este in capitalele nordice, dar chiar si aici se aduna mai multe grade decat in zilele precedente: in jur de 5 la Oslo si 3 grade la Helsinki. Chiar si la Moscova iarna bate in retragere - timid ce-i drept - astazi temperatura ramane la 0 grade si va fi lapovita.
6 martie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.