Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cea mai fierbinte vara din istoria Australiei

Cea mai fierbinte vara din istoria Australiei

Australia a cunoscut cea mai calda vara din istoria sa, iar mercurul termometrului ar continua sa urce pe viitor, a avertizat ieri directorul Comisiei guvernamentale pentru climat. La 7 ianuarie, Australia a inregistrat cea mai calduroasa zi, temperatura medie nationala ajungand la 40,3 grade Celsius la mijlocul verii 2012-2013 (decembrie-februarie). 

La Sydney, cel mai mare oras al insulei, termometrul a atins 45,8 grade Celsius la 18 ianuarie, cu 0,5 grade Celsius in plus fata de precedentul record din ianuarie 1939. Potrivit raportului comisiei, timp de aproximativ un secol de masuratori, numai 21 de zile au cunoscut o temperatura medie de peste 39 de grade, intre care opt in aceasta vara. 

"Vara australiana din sezonul 2012-2013 a fost marcata de conditii meteo extreme in cea mai mare parte a teritoriului, de valuri de caldura record, incendii majore, ploi torentiale si inundatii devastatoare", subliniaza raportul.

Cea mai inalta temperatura inregistrata in Australia dateaza din 1960. In orasul Oodnadatta, din statul Australia de Sud, termometrul a urcat pana la 50,7 grade Celsius.
5 martie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.