Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 18 februarie - 4 martie 2013

Prognoza meteo in perioada 18 februarie - 4 martie 2013

Administratia Nationale de Meteorologie (ANM) a facut publica prognoza meteo pentru perioada 18 februarie - 4 martie informand ca vremea va fi predominant rece, exceptie facand primele zile cand valorile termice medii vor fi pozitive de pana la 10 grade Celsius. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
BANAT

In primele zile ale intervalului de prognoza mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 6...7 grade, usor peste valorile climatologic normale. Pe 22 februarie se va produce o usoara racire iar regimul termic se va apropia de cel normal al perioadei, cu medii ale maximelor de aproximativ 4 grade. Temperaturile diurne se vor mentine in jurul acestei valori medii pana pe 27 februarie, apoi vremea se va incalzi treptat, de la o zi la alta, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand maximele termice vor atinge 7...8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -2...-1 grad.

Precipitatii se pot consemna in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar acestea vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse, exceptand perioada 21-24 februarie cand vor fi ploi, mai insemnate cantitativ si in extindere ca arie.

CRISANA

Temperaturile medii diurne se vor mentine la valori de 4...5 grade pana pe 21 februarie, pentru ca din data de 22 februarie sa scada cu 2 grade, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului. Abia dupa 28 februarie se va produce o incalzire treptata si temperaturile vor creste de la o zi la alta, spre aproximativ 8 grade, in data de 3 martie. Minimele nocturne vor fi, in medie, usor negative, la valori de -5...-2 grade.

Probabilitatea de precipitatii, predominant ploi ziua si mixte noaptea, va creste dupa data de 19 februarie, dar cantitatile de apa mai importante vor fi posibile cu precadere pe 22 si 23 februarie.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii diurne se vor mentine, in general, intre 2 si 4 grade pana spre sfarsitul lunii februarie, pentru ca in primele zile din martie sa creasca usor si treptat. Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se in medie, intre -4 si -6 grade pana pe data de 26 februarie, cand vor scadea spre -8...-10 grade. Dupa 28 februarie regimul termic nocturn va marca o crestere usoara si teptata, revenind, pe 2...3 martie, la valorile de la inceputul intervalului de prognoza.

Precipitatii slabe vor fi posibile pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar pe 22 si 23 februarie acestea, predominant sub forma de lapovita si ninsoare, vor fi moderate cantitativ si se vor semnala in cea mai mare parte a regiunii.

MARAMURES

In primele doua zile ale intervalului de prognoza se vor inregistra temperaturi medii diurne de circa 2 grade. Pe data de 20-21 februarie acestea vor marca o usoara crestere, pentru ca apoi sa revina la valorile initiale, in preajma carora se vor mentine pana la sfarsitul lunii februarie. In primele zile din martie temperaturile vor fi in crestere de la o zi la alta. Mediile minimelor nocturne vor fi negative, cu valori intre -3 si -7 grade, cele mai ridicate fiind de asteptat pe 20 si 23 februarie si, din nou, pe 2 si 3 martie, iar cele mai scazute in dimineata zilei de 27 februarie.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine ridicata dupa data de 19 februarie pana la sfarsitul intervalului de prognoza, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate pe 22-23 februarie.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului de prognoza temperaturile maxime vor creste, in medie, de la aproximativ -2 grade pe 18 februarie pana la 4...5 grade pe 20-21 februarie, dupa care vor marca o scadere, urmand a se situa in jurul a 0...1 grad intre 22 si 26 februarie. In ultimele zile ale prognozei, acestea vor creste usor de la o zi la alta. Temperaturile minime medii vor fi negative pe tot parcursul intervalului, cele mai calde nopti fiind de asteptat pe 22 si 23 februarie cand se vor atinge circa -3 grade iar cele mai reci pe 26-27 februarie, cand temperaturile nocturne vor cobori spre -8 grade.

Vor cadea preciipitatii, predominant lapovite si ninsori, cu o probabilitate mai mare intre 21 si 26 februarie, dar aceste vor fi pe arii extinse si mai importante cantitativ intre 22 si 24 februarie.

DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi in crestere de la 2 grade in prima zi spre 7 grade pe 21 februarie, apoi va scadea treptat spre 3...4 grade intre 23 si 27 februarie. Din 28 februarie temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la aproximativ 8 grade pe 3 martie.

Temperaturile minime nocturne vor fi usor pozitive doar intre 21 si 24 februarie, in rest vor cobori cu circa 2....3 grade sub limita de inghet.
Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse, predominant ploi, va fi mai mare intre 22 si 25 februarie.

MUNTENIA

Vremea se va incalzi treptat de la medii ale maximelor diurne de 2 grade in prima zi pana la 8 grade pe 21 februarie, apoi va intra intr-un proces de racire care va determina valori de 2...4 grade pana pe data de 27 februarie. In intervalul 28 februarie - 3 martie regimul termic va creste de la o zi la alta, astfel incat in ultima zi a intervalului de prognoza se vor atinge din nou, in medie, 8 grade Celsius. Temperaturile minime nocturne se vor situa, in medie, intre -6 si -1 grad, cu cele mai ridicate valori pe 22-23 februarie si cele mai scazute pe 27-28 februarie.

Va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor intre 21 si 26 februarie, predominant ploi la inceput, apoi precipitatii mixte. Acestea vor fi mai insemnate cantitativ intre 22 si 24 februarie.

OLTENIA

Maximele termice vor creste usor la inceputul intervalului, spre valori medii de 7 grade pe 20 si 21 februarie, apoi vor scadea din nou spre 2...3 grade in intervalul 23 - 27 februarie. Ulterior vremea va intra intr-un proces de incalzire ce va detemina temperaturi medii maxime de aproximativ 9 grade, pe data de 3 martie. Temperaturile minime se vor apropia de 0 grade pe 22-23 februarie, dar in restul intervalului de prognoza vor fi negative, pana la -5 grade pe 27-28 februarie.

Intre 21 si 26 februarie creste probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse, mai importante cantitativ pe 22 si 23 februarie, cand vor predomina ploile.

LA MUNTE

Atat maximele termice diurne, cat si minimele nocturne, se vor mentine exclusiv negative pe tot parcursul intervalului de prognoza, la valori medii de aproximativ -4...-3 grade ziua si -10...-9 grade noaptea, cu o usoara tendinta de crestere abia in primele zile ale lunii martie.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza vor fi posibile precipitatii slabe, predominant ninsori, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 si 23 februarie, cand local vor fi moderate cantitativ.
19 februarie 2013, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.