Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi, lapovita si ninsoare de joi in aproape toata Romania

Ploi, lapovita si ninsoare de joi in aproape toata Romania

Miercuri, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi temporar noros. Spre seara pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie in sudul Crisanei si Banat si mixte in Muntii Banatului. In celelalte regiuni, doar izolat si trecator va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade. In sudul si sud-estul teritoriului, dimineata vor fi conditii de ceata.

Vremea in Bucuresti

In capitala, inca o zi cu vreme de primavara: dimineata temperatura va fi in jur de -2, 0 grade si vor fi conditii de ceata. La amiaza putem spera la o maxima in jurul valorii de 10 grade.

Vremea la munte

La munte vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi temporar noros si, mai ales in cursul serii ai al noptii, vor cadea precipitatii slabe mixte, local in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Orientali si izolat in restul zonelor montane. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului va marca o crestere usoara fata de ieri: la Paltinis si Predeal 7 grade, Semenic, 3 grade, Sinaia, 5 grade. Cel mai frig pe Ceahlau Toaca -1 grad.Si stratul de zapada ramane consistent; la Sinaia 66 de cm, Predeal, 48 de cm, la Arieseni 25 si Straja, 49. La Poiana Brasov si Paltinis, 30 respectiv 48 de cm.

Vremea pe regiuni

In regiunile intracarpatice vremea se va mentine calda. Cerul va fi temporar noros si spre seara pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie in sudul Crisanei si Banat si mixte in Muntii Banatului. Maximele, mai ridicate decat ieri, vor fi cuprinse in general intre 8 si 13 grade cu cele mai mari in Banat, mai coborate in depresiuni pana la 4, 5 grade.In sud in afara de ceata de dimineata din zonele joase, vremea e placuta cu soare si doar cu putini nori si cu maxime de 10 grade la Drobeta Turnu Severin si Craiova, 11 la Ramnicu Valcea, 12 la Giurgiu si Calarasi si 9 in Buzau.Vreme in general frumoasa in Dobrogea si calda pentru data din calendar. Cer temporar noros si 11 grade la amiaza la Tulcea si Medgidia si 9 la Constanta. Vremea nu se schimba in Moldova. Putina ceata dimineata in zonele joase, cer temporar noros in restul zilei si maxime asemanatoare cu cele de ieri: intre 4 si 6 grade in nordul si centrul regiunii si 8-10 grade in sud la Focsani si Galati.

Prognoza pe doua zile

Maine vremea continua sa fie mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada din an, cu maxime cuprinse intre 5 grade la Miercurea Ciuc si Suceava si 13 grade la Tulcea si Constanta. Cel mai probabil in a doua parte a zilei local incepe sa ploua, in general slab, in vest, sud-vest si centru urmand ca noaptea precipitatiile sa se extinda si sa se intensifice. La munte vor fi precipitatii mixte.In capitala, cerul va fi temporar noros, iar in primele ore vor fi conditii de ceata. Maxima va fi de 10...11 grade.Vineri, vreme rece, astfel incat temperaturile maxime numai in delta si pe litoral mai ajung la 10-11 grade iar in depresiunile transilvane si in nordul Moldovei pot avea chiar valori negative: -1 grad la Miercurea Ciuc si Suceava. Cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii pe arii extinse in toata tara. In regiunile sud-estice vor predomina ploile iar in celelalte zone va ninge.In Bucuresti vremea se va raci, astfel incat temperatura maxima va fi de 6...7 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei temporar va ploua. 

Vremea in Europa

Vremea se raceste in cea mai mare parte a continentului european cu exceptia sud-estului aflat si astazi sub influenta unor mase de aer mai cald, venit dinspre sud. Va fi vreme in general frumoasa si 6 grade la amiaza la Chisinau si 17 la Atena. In schimb doar 6 grade la Londra si Paris cu cer incarcat de nori, ploaie si vant, 3-4 grade la Bruxel, Berlin, Praga, Budapesta si Viena unde norii aduc ploaie dar si lapovita si ninsoare, numai 2 grade cu lapovita la Varsovia si -1 grad cu ninsoare la Helsinki. Un pic de soare la Moscova si 1 grad in termometre la amiaza. 

Tendinta

Tara noastra, ca dealtfel toata partea de sudest a continentului se afla astazi dar si maine sub influenta unor mase de aer mai cald reprezentate de nuantele de verde-galben, in timp ce peste centrul continentului mase de aer rece, in tonuri de albastru inchis pe harta, coboara dinspre nord pana in bazinul Marii Mediterane. Prin urmare la noi vremea se mentine calda pana joi inclusiv cu maxime ce vor trece de 10 grade pe areale extinse din sudul tarii pana la 13-14 grade. De vineri insa aerul rece ajuns in bazinul Mediteranei isi face drum spre noi. Ploile, care joi vor fi prezente in sud-vestul tarii, se extind si se intensifica si in acelasi timp se transforma tot mai mult in lapovite si ninsori. Astfel ca vineri numai in sudestul tarii mai raman ploi. In weekend precipitatiile se mai restrang dar regimul termic se mentine in aproprierea celui normal cu maxime ce ce opresc pe la 7-8 grade.
6 februarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.