Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / COD PORTOCALIU PRELUNGIT. 11 drumuri nationale inchise de viscol, peste 30 de localitati fara curent

COD PORTOCALIU PRELUNGIT. 11 drumuri nationale inchise de viscol, peste 30 de localitati fara curent

Noua drumuri nationale sunt blocate din cauza viscolului si a zapezii, anunta ministrul Liviu Dragnea, vineri dimineata, dupa ce a convocat comandamentul de iarna la Guvern. Peste 30 localitati din nordul tarii au ramas fara curent.

Drumurile blocate, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane:

- DN22 Ramnicu Sarat - Baile (judetul Buzau);
- DN23A Gologanu - Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN23B Maicanesti - Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea);
- DN11A Barlad (judetul Vaslui) - Podul Turcului (judetul Bacau) - Adjud (judetul Vrancea);
- DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui);
- DN24D Barlad (judetul Vaslui) - Tulucesti (judetul Galati);
- DN26 Murgeni (judetul Vaslui) - limita judetul Galati.

"Va cer ca in continuare sa va faceti datoria, in special in judetele afectate. De asemenea, cerem prefectilor din judetele apropiate celor afectate in acest moment sa continue colaborarea si sa continue spijinul atunci cand sunt solicitati de colegii lor de acolo", a cerut Dragnea in sedinta Comandamentului de Iarna.

Potrivit sursei citate, se circula in conditii de iarna in judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt si sudul judetului Iasi. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.

Infotrafic precizeaza ca nu exista aeroporturi sau poturi maritime ori fluviale inchise din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, iar traficul feroviar se desfasoara in conditii de iarna, fara probleme deosebite.

COD PORTOCALIU PRELUNGIT, NOU COD GALBEN de vant in sudul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie va mentine codul portocaliu de viscol pana la ora 20.00, iar ulterior va anunta codul galben de vant puternic in Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia.

Initial, CODUL GALBEN de vant puternic va fi anuntat pentru Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, iar ulterior, in jurul orei 4.00, sambata, va fi lansat un al doilea mesaj de COD GALBEN, pentru Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia, pana la Vrancea si Galati.

De la ora 14.00, sambata, pana duminica dimineata vor fi sub COD GALBEN Muntenia, Dobrogea, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati, pentru vant puternic. Exista insa posibilitatea ca, in acest interval, Vrancea si Buzau sa intre din nou sub cod portocaliu.

Judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si, partial, Buzau se afla vineri, in intervalul 4.00 - 14.00, sub COD PORTOCALIU de viscol, fiind prognozate ninsori abundente si vant puternic, care va putea depasi 70 de kilometri pe ora, potrivit unei avertizari emise joi seara de ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza astfel ca in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 70 de kilometri pe ora, vizibilitatea urmand sa fie redusa de viscol la sub 50 de metri.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau, ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada, se precizeaza in avertizare.

ANM a emis COD PORTOCALIU de viscol pentru sapte judete. In judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si, partial, Buzau sunt prognozate ninsori abundente si vant puternic, care va putea depasi 70 de kilometri pe ora.

Peste 30 de localitati si 17.650 de consumatori au ramas fara energie electrica

Peste 30 de localitati la nivel national, insumand mai mult de 17.650 consumatori, au ramas fara alimentare cu energie electrica in urma evenimentelor meteorologice din ultimele ore, cea mai grava situatie fiind in judetul Buzau, cu 20 de localitati afectate.
Conform datelor Ministerului Energiei prezentate, vineri, la Comandamentul de iarna de la Palatul Victoria, la ora 07.00, unsprezece retele de transport al energiei electrice erau afectate, iar alte sase au fost partial afectate, avand ca rezultat intreruperea curentului electric la circa 17.650 de consumatori.

In jurul orei 9.30, ministrul Internelor, Radu Stroe, prezent la sedinta, a precizat ca numarul localitatilor fara curent electric in judetul Buzau a crescut de la 13 la 20.

Pentru remedierea defectiunilor, noua echipe se aflau pe teren in Buzau, doua la Braila si trei la Galati, a aratat reprezentantul Ministerului Energiei, care a adaugat ca intreaga conducere a companiei Electrica Muntenia Nord a fost "consemnata" la serviciu pentru organizarea echipelor suplimentare.
25 ianuarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.