Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi pe arii extinse in Vest

Ploi pe arii extinse in Vest

Marti in Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei valorile termice vor marca o scadere fata de ieri. In aceasta parte a tarii cerul va fi noros si pe arii extinse va ploua. Spre seara insa, in vestul extrem ploile se vor transforma in lapovita, apoi ninsoare. In restul teritoriului vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, innorarile vor fi temporare si local va ploua slab. Vantul se va intensifica temporar in sudul si in vestul tarii si local in zonele centrale. Temperaturile maxime vor fi de la 2...3 grade in nordul extrem al Moldovei pana la 13...15 grade in Baragan si Dobrogea. In regiunile estice vor fi conditii de ceata.

Vremea in Bucuresti

In capitala, inca o zi de primavara, cu 4-6 grade dimineata si 11-12 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, temporar cu innorari si ploi slabe, in special in primele ore ale zilei. Vantul va sufla in general moderat.

Vremea pe regiuni

In Banat, Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei maximele scad dar si asa este cald pentru aceasta data: 8 grade la Timisoara, Oradea si Satu Mare, 7 la Cluj Napoca si 5 la Miercurea Ciuc. In sudul Transilvaniei insa maxime comparabile cu cele de ieri: 10 grade la Deva, Sibiu si Brasov.In sud, vreme calda ca si ieri, cu innorari temporare si local ploi slabe. 15 grade la Calarasi este cea mai mare maxima la amiaza.In Dobrogea, soare dar si innorari si ploi neinsemnate cantitativ. Valori termice ridicate inca de dimineata. Maxime de 14-15 grade, cu peste 10 grade mai mari decat mediile climatologice.Si in Moldova de sud vremea se mentine la parametri de ieri, cu innorari temporare si ploi slabe razlete si cu maxime de 12 grade la Focsani si 14 la Galati. Catre nord norii si ploile se inmultesc iar valorile termice scad semnificativ: 5 grade maxima in Bacau, 7 la Iasi si 4 la Suceava si Botosani. Dimineata sunt conditii de ceata.

Vremea pe doua zile

Miercuri, racirea continua asa ca in jumatatea de nord a tarii regimul termic ajunge apropiat de cel normal la aceasta data, cu maxime intre minus 1 grad la Suceava si 4 grade la Timisoara, Deva, Sibiu si Tecuci. In jumatatea de sud sunt intre 5 si 10 grade, cu cele mai mari valori pe litoral la Constanta. In vestul, centrul si nordul tarii cerul va fi noros si vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare.In capitala, 1-3 grade dimineata si o maxima de 7...8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si posibil ploaie slaba in primele ore ale zilei. Vantul va avea intensificari temporare.Joi, in Moldova deja vorbim de vreme rece pentru aceasta data cu maxime negative pana la minus 5, minus 4 grade. Cele mai mari maxime, 7...8 grade, vor fi in Banat, Oltenia si sudul Munteniei. Pana seara ploile vor acoperi toata jumatatea sudica a tarii urmand ca odata cu lasarea serii sa se transforme in lapovite si ninsori si sa se extinda in toata tara.In Bucuresti, cerul se va innora treptat, vantul se va intensifica, in cursul serii va ploua si noaptea ploaia trece in lapovita si ninsoare. Dimineata minus 4, minus 3 grade. Temperatura maxima, in scadere fata de zilele anterioare, va fi de 3...5 grade.

Vremea in Europa

Vremea se raceste in cea mai mare parte a Europei. Maximele sunt mai generoase doar in sud-estul continentului: 17 grade la Atena cu vreme schimbatoare in care e loc si de soare dar si de ploaie, 13 la Istanbul si 7 la Chisinau. In restul continentului valori termice modeste si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare pe areale extinse… din nordul continentului, peste centru si vest, pana la Madrid: 5 grade maxima in capitala Spaniei, noros si ninge. Lapovita la Paris si Londra cu 2 grade maximele, maxime negative in centrul continentului si ninsori pe areale extinse: minus 6 grade in Berlin, minus 8 la Varsovia, minus 5 la Praga si minus 1 la Budapesta si Viena. Ger si la amiaza la Oslo, minus 12 grade si la fel la Moskova, minus 14 grade.

Tendinta

Masele de aer cald ce ne-au adus vreme de primavara din ultimele zile, chiar si astazi in partea de sud a tarii, ne parasesc. Locul nuantelor de verde-galben ce reprezinta aceste mase de aer este luat treptat de cele de albastru, albastru deschis panaa joi si albastru inchis de vineri pana la sfarsitul saptamanii. Asta inseamna o racire a vremii, e drept treptata, dar insistenta in asa fel incat saptamana se incheie cu vreme rece, la inceput in Moldova si apoi in toata tara. De vineri maximele sunt negative peste tot in tara iar noptile si diminetile sunt geroase in majoritatea regiunilor. Din noul tablou al vremii nu lipsesc ninsorile si nici vantul, in toata tara dar in special in jumatatea de sud.
22 ianuarie 2013, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.