Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Urmeaza o perioada de ninsori si polei

Urmeaza o perioada de ninsori si polei

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat sambata, in cadrul comandamentului de iarna de la Guvern, ca incepand de duminica noaptea poleiul va fi prezent in aproape toata partea de Vest a tarii, iar pana luni la pranz vor fi coduri galbene de ceata in toata partea de Sud si Est a tarii. Sandu a afirmat ca incepand cu data de 18 ianuarie ninsorile se vor intoarce.

"Evolutia vremii in urmatoarele zile este urmatoarea: in aceasta noapte temperaturi negative cu minime in depresiuni de -18 grade, asta inseamna ca drumurile umede ne asteptam ca dimineata sa fie inghetate, nu are legatura cu poleiul pentru ca nu mai ploua, nu mai ninge, dar cu siguranta poate sa apara un strat de gheata pe sosele. Maine noapte in partea de Vest intra un front atmosferic destul de cald pentru aceasta perioada care cu siguranta va determina la primul impact, adica de maine noapte pana luni la pranz aparitia poleiului aproape in toata partea de Vest a tarii", a afirmat Sandu.

El a mai spus ca "in mod sigur" pana luni la pranz vor fi coduri galbene de ceata in toata partea de Sud si de Est a tarii, iar de luni incolo nu va mai aparea nici ceata si nici poleiul pentru ca temperaturile vor fi "destul de ridicate".

"Prin urmare, aceste fenomene vor fi semnalate de Administratia Nationala de Meteorologie pe judete cu cod galben asa cum s-a procedat si in mod sigur pana luni la pranz vor fi coduri galbene de ceata in toata partea de Sud si de Est a tarii. De luni dupa pranz nu va mai apare nici ceata si nici poleiul pentru ca temperaturile vor fi destul de ridicate, ploi slabe mai ales in partea de Vest a tarii, dar si in restul tarii, dar temperaturile sunt pozitive si dispare si fenomenul de ceata si de polei pana pe data de 17", a precizat directorul ANM.

Sandu a afirmat ca incepand cu data de 18 ianuarie ninsorile se vor intoarce, iar potrivit semnalelor de acum ele vor fi "consistente". "Incepand cu data de 18 se intorc ninsorile incepand din partea de Vest. Semnalele acum sunt ca sunt consistentente, dar nu putem sa ne pronuntam cu atata timp inainte. Vom urmari evolutia pe parcurs", a conchis Ion Sandu.
13 ianuarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.