Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / La Intorsura Buzaului s-au inregistrat -28,3 grade Celsius. Ce alte zone au inregistrat minime considerabile

La Intorsura Buzaului s-au inregistrat -28,3 grade Celsius. Ce alte zone au inregistrat minime considerabile

Temperatura de -28,3 grade Celsius a fost inregistrata, miercuri dimineata, la statia meteo de la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, in timp ce in judetul Harghita mercurul a coborat pana la -26 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc.

La sol, temperatura a fost si mai scazuta, de -29,1 grade Celsius.

In alte zone ale judetului Covasna s-au inregistrat, miercuri dimineata, temperaturi cuprinse intre -20 si -15 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna la Intorsura Buzaului a fost de -31 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi scazute si in cursul zilei de joi, urmand ca de vineri sa revina la valorile normale pentru aceasta perioada.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau -36 de grade Celsius.

In Harghita, meteorologii de la statia Miercurea Ciuc au masurat, miercuri la rasaritul soarelui, -26 de grade Celsius.

"Este cea mai rece dimineata din acest an", a afirmat meteorologul Lado Gabriella.

Dimineata a fost geroasa in toate localitatile judetului Harghita, temperaturile coborand pana la -25,4 grade Celsius la Joseni si -22,6 grade la Toplita.

La Varful Bucin s-au inregistrat -17 grade Celsius, iar stratul de zapada masoara 41 de centimetri, a precizat meteorologul Gheorghe Ciobica.

Minima absoluta a lunii ianuarie in Harghita, de -38,4 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1985 in orasul Miercurea Ciuc.
9 ianuarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.