Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Incalzirea globala are un ritm mai scazut decat se credea

Incalzirea globala are un ritm mai scazut decat se credea

Prestigiosul institut de meteorologie Met Office a recunoscut ca a gresit si ca incalzirea globala bate pasul pe loc.

Meteorologii sustin ca in 2017 temperaturile vor fi la aproximativ acelasi nivel ca in urma cu 20 de ani, revenind asupra prognozelor precedente.

In urmatorii cinci ani, temperaturile anuale vor fi cu 0.43 de grade peste media dintre 1971 si 2000, o crestere cu 20% mai mica decat se prognozase. Nivelul este unul foarte scazut, fiind comparabil cu cresterea temperaturii care a avut loc in anul 1998, cand au avut loc fenomene meteorologice exceptionale.

"Stagnarea temperaturilor va continua cel putin pana in 2017. Acest lucru ar insemna ca timp de doua decenii nu va fi inregistrata nicio crestere", a spus Dr. David Whitehouse, cercetator la Global Warming Policy Foundation.

Acest lucru nu inseamna insa ca incalzirea globala nu are loc, ci are un ritm mult mai scazut dupa anul 2000, in comparatie cu precedentii 20 de ani.
9 ianuarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.