Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 7-20 ianuarie 2013

Prognoza meteo in perioada 7-20 ianuarie 2013

BANAT
 
In intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu temperaturi medii sub pragul de inghet chiar si in orele amiezelor si minime intre -5 si -10 grade. Intre 9 si 11 ianuarie valorile termice vor fi in crestere, urmand a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime intre medie de 3...6 grade si minime nocturne in jurul valorii de 0 grade. In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 10 - 15 ianuarie, respectiv 18 - 20 ianuarie.
 
CRISANA

In intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu medii ale temperaturilor maxime subpragul de inghet si ale minimelor nocturne situate aproximativ intre -7 si -11 grade. Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi in crestere, urmand ca in 11 ianuarie sa se situeze peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime in medie de 2...4 grade si minime nocturne in jurul a -1...0 grade. In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o usoara racire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare dupa 10 ianuarie.
 
TRANSILVANIA
 
Intervalul va debuta cu dimineti si nopti geroase, in care mediile minimelor termice vor cobori sub valoarea de -10 grade in toata regiunea, iar in zonele depresionare sub -20 de grade. In zilele de 7, 8 si 9 ianuarie temperaturile maxime vor fi negative, situandu-se in medie intre -8 si -4 grade. In partea a doua a saptamanii vremea va fi in incalzire, maximele termice devenind preponderent pozitive, iar valorile minime urmand a se situa in general intre -6 si -2 grade. In saptamana 14 - 20 ianuarie temperatura aerului va fi in scadere usoara si se estimeaza un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea de precipitatii va fi redusa in perioada 07 -10 ianuarie, dar va creste ulterior si va fi mai mare in zilele de 11 si 12 ianuarie, in jurul datei de 15 si din nou in intervalul 18 - 20 ianuarie, cu mentiunea ca vor predomina ninsorile.
 
MARAMURES
 
In intervalul 07- 09 ianuarie, vremea va fi rece, cu temperaturi medii la amiaza sub pragul de inghet si local sub cel de ger noaptea si dimineata, cand minimele termice vor cobori la -10 grade. In partea a doua a saptamanii valorile termice vor fi in crestere, urmand a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime in medie de 0...4 grade si minime nocturne usor negative. In saptamana 14 - 20 ianuarie se estimeaza o racire usoara si treptata vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal in a doua decada a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (mixte la inceput, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare in intervalul 10 - 12 ianuarie, respectiv 15 - 20 ianuarie.
 
MOLDOVA
 
Vremea va fi geroasa in primele zile ale intervalului, cu temperaturi minime intre -18 si -10 grade si valori la amiaza predominant intre -7 si -4 grade. Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi in crestere semnificativa, devenind usor pozitive la amiaza in cea mai mare parte a regiunii, in timp ce in orele diminetilor minimele vor fi in general intre -7 si -3 grade. Desi va fi in racire usoara, se estimeaza ca regimul termic din saptamana 14 - 20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatura situate in jurul mediilor climatologice. Vor fi ninsori locale la inceputul intervalului, apoi probabilitatea de precipitatii va mai mare in zilele de 14 si 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.
 
DOBROGEA
 
Vremea va fi rece in primele zile ale intervalului, cu valori maxime negative si minime ce pot atinge pragul gerului. Dupa 9 ianuarie valorile de temperatura vor fi in crestere, cele maxime devenind pozitive, iar minimele urmand a se situa usor sub limita de inghet. In primele doua zile ale intervalului de prognoza va ninge slab la nivel local. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii, mixte, va fi mai mare dupa data de 14 ianuarie.
 
MUNTENIA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu valori usor negative la amiaza si cu nopti in care temperaturile vor cobori pana la limita gerului, -10 grade. Dupa data de 10 ianuarie vremea se va incalzi, sfarsitul de saptamana aducand temperaturi maxime in medie de 4...7 grade si minime usor negative. Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. In zilele de 7 si 8 ianuarie vor fi ninsori slabe, locale. Apoi, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalele 13 - 15 ianuarie, respectiv 17 - 20 ianuarie.

OLTENIA
 
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu valori in jurul a 0 grade la amiaza si cu dimineti in care temperaturile vor cobori izolat pana la limita gerului, -10 grade. Dupa data de 10 ianuarie vremea se va incalzi apreciabil, sfarsitul de saptamana aducand temperaturi maxime in medie de 5...8 grade si minime usor negative. Pe parcursul saptamanii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, regimul termic mentinandu-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii (ploaie, lapovita si ninsoare) va fi mai mare dupa 10 ianuarie, dar mai ales intre 13 si 15 ianuarie.
 
LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o vreme geroasa in majoritatea masivelor. Dupa data de 8 ianuarie valorile termice vor in crestere usoara, astfel incat pe 10...11 ianuarie temperaturile medii vor fi de aproximativ minus 8 grade noaptea si -3 grade ziua. In perioada 13 - 20 ianuarie nu vor fi variatii termice importante, temperaturile mentinanduse in jurul mediilor multianuale ale celei de-a doua decade a lunii. Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, va fi mai mare dupa data de 10 ianuarie.
7 ianuarie 2013, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.