Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Procesul de incalzire continua

Procesul de incalzire continua

Miercuri ne asteapta inca o zi cu vreme rece in orele diminetii in cea mai mare parte a tarii. Spre seara, in regiunile vestice, norii acopera cerul si izolat pot aparea precipitatii slabe, mixte. Vantul nu pune probleme, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 si 9 grade.

In Bucuresti, din nou o zi frumoasa cu soare pe cer cat e ziua de lunga si o temperatura maxima de 4-5 grade.

Vreme calda si insorita in vestul tarii unde maximele pornesc de la 5 grade la Baia Mare si Satu Mare si ajung la 9 grade la Resita. Soare este si in Transilvania, dar aici dimineata este geroasa. Cu toate acestea, la amiaza tot se aduna 1 grad la Cluj-Napoca, 5 grade la Sibiu si 3 grade la Brasov.

In sud, in afara de cateva ore cu ceata dimineata in zonele joase, ziua este insorita. In zonele mai inalte de relief, maximele ajung la 7-8 grade la Ramnicu Valcea, Pitesti si Targoviste, iar la campie maximele termice sunt mai mici: 2 grade la Craiova, 1 grad la Alexandria, 3 la Giurgiu si 4 grade la Slobozia.

In Dobrogea, soarele este pe cer toata ziua, vantul este linistit, iar temperatura mai creste putin: 7 grade la amiaza la Tulcea si Constanta si 5 grade la Medgidia. In Moldova, regiune acoperita in intregime de strat de zapada, dimineata este rece chiar daca nu mai este ger ca in zilele trecute. Dar si aici este soare si, pana la amiaza, temperatura reuseste sa treaca de zero grade: 1 grad la Suceava, Botosani si Bacau, zero grade la Iasi, 3 la Focsani si 5 grade la Galati.

Joi, pe arii restranse vor fi precipitatii mixte in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, iar la munte va ninge. Procesul de incalzire continua, astfel ca intr-o mare parte a tarii, regimul termic este deasupra celui normal pentru inceput de ianuarie, cu maxime cuprinse intre minus 1-zero grade in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si 7 grade in sudul tarii.

In capitala, cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla cel mult moderat. Temperatura aerului ajunge in zori la minus 6 minus 4 grade, iar la amiaza 4-5 grade cu plus.

Vineri, norii acopera cerul si doar in Oltenia si in jumatatea de vest a Munteniei sunt sanse sa se arate soarele. Se vor semnala precipitatii mixte, local in nord, centru si in zona montana si doar izolat in restul tarii. Vantul se intensifica in toate regiunile tarii, iar la munte sufla tare. Vremea este calda pentru aceasta data cu valori termice de la zero grade la Miercurea Ciuc pana la 10 grade la Timisoara.

In Bucuresti, vineri, cerul va fi variabil, iar vantul nu va trece de moderat. Temperatura maxima ajunge in jurul valorii de 7-8 grade.
2 ianuarie 2013
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.