Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cea mai scazuta temperatura din tara

Cea mai scazuta temperatura din tara

Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat, duminica, la Miercurea Ciuc, unde au fost -26 de grade Celsius in aer si aproape -30 de grade la sol. Potrivit meteorologilor, aceasta temperatura a fost inregistrata duminica dimineata la ora 8.00.

"Scaderea de temperatura a fost brusca, avand in vedere ca in noaptea de vineri spre sambata, la ora 01.00, a fost -un grad, in urmatoarele sase ore temperatura a coborat pana la -14 grade, iar astazi a fost mai rece cu 12 grade fata de sambata la aceeasi ora", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteortologul Tanko Karoly, de la statia meteorologica din Miercurea Ciuc.

Duminica in toate localitatile din Harghita a fost ger, cu minime de -25,3 grade Celsius la Joseni si -22 de grade in aer la Toplita, in vreme ce temperatura resimtita la sol a fost de -29 de grade Celsius.

In Pasul Bucin, valoarea minima inregistrata duminica dimineata a fost de -8 grade Celsius si, chiar daca nu a mai nins, stratul de zapada masoara 40 de centimetri in zona.

Meteorologul Tanko Karoly a mai spus ca ultima noapte a anului va fi la fel de rece, cu valori termice de pana la -23 de grade Celsius in depresiunile din sud-estul Transilvaniei, cerul va fi senin, iar precipitatiile vor lipsi.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de -33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998.

Temperatura maxima a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius si s-a inregistrat in 1989 la Miercurea Ciuc.
30 decembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.