Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in ianuarie, februarie si martie 2013

Vremea in ianuarie, februarie si martie 2013

Ianuarie vine cu temperaturi mari, in februarie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, iar in martie va fi frig in vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii.

Potrivit estimarilor realizate de Administratia Nationala de Meteorologie pe baza datelor furnizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata, iarna va continua cu ninsori si temperaturi scazute pentru anumite zone ale tarii.

Meteorologii arata ca pentru primele trei luni din 2013 vom avea o vreme normala, cu temperaturi medii lunare situate in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor. Va fi mai cald in sudul, sud-estului si vestului tarii, unde valorile termice vor fi peste mediile multianuale.

Ianuarie 2013 

Temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale. Potrivit ANM, media multianuala a lunii ianuarie in Romania (1961-1990) este de -3.1 grade Celsius. 

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna ianuarie in Romania (1961-1990) este 37.2 l/mp.

Februarie 2013 

Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit. Potrivit ANM, media multianuala a lunii februarie in Romania (1961-1990) este de -1.1 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna februarie in Romania (1961-1990) este 35.4 l/mp.

Martie 2013 

Temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale. Potrivit ANM, media multianuala a lunii martie in Romania (1961-1990) este de 3.4 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale. Potrivit ANM, media multianuala a precipitatiilor inregistrate in luna februarie in Romania (1961-1990) este 35.6 l/mp.
28 decembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.