Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea de Sarbatori in Romania si strainatate

Vremea de Sarbatori in Romania si strainatate

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada in care statiunile montante si partiile de ski sunt la mare cautare. Desi in urmatoarele trei zile vremea se mentine rece, cu temperaturi minime de -20 de grade Celsius, cer noros, ceata si izolat conditii de ninsoare, planurile multor romani vor fi date peste cap.

Meteorologii ANM au declarat ca Romania va trece printr-o perioada de puternica incalzire de Craciun, cu temperaturi nepotrivite pentru sarbatori ca-n povesti.

Nici in strainatate, vremea nu va fi mai geroasa si nu vor exista nici conditii de ninsoare. Va ploua insa in Austria si Bulgaria, zone preferate de romani pentru vacantele de Craciun si Revelion.

Vremea incepe sa se incalzeasca in ajunul Craciunului, temperaturile din timpul noptii urcand la -10 grade. Pe timpul zilei maximele vor atinge chiar si 12 grade, iar minimele vor fi cupinse intre -10...2 grade Celsius. In Moldova si in Oltenia va predomina ceata, cu o vizibilitate redusa, iar in Transilvania si Maramures va ninge.

Cum va fi vremea de Craciun in Romania

Banat: Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor urca pana la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor atinge -8 grade intre 22 si 24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, mixte in perioada 26- 30 decembrie si mai ales sub forma de ninsoare in restul intervalului.

Crisana: Vremea se va raci pana pe 24 decembrie cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -4 si -2 grade. Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor situa la o medie de 2-3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta pana pe 25 decembrie cand in medie se vor situa intre -6 si -10 grade. In perioada 23-30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si posibil chiar ploaie.

Transilvania: Vremea va fi deosebit de rece in perioada pana pe 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -8 si -10 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger pana pe 25 decembrie, asteptandu-se valori in jur de -16 grade. Temporar va ninge in general slab in perioada 23-30 decembrie.

Maramures: Pana in ziua de Craciun, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de -6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor creste si se vor situa in jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger -10 grade pana in 24 decembrie. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in intervalul 23-30 decembrie.

Moldova: Vremea va fi rece pana pe 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 23 si 26 decembrie, cand se asteapta valori intre -16 si -12 grade. Va ninge slab cantitativ, iar in ultimele zile vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita.

Dobrogea: Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in intervalul 26-30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa intre 2 si 4 grade. In schimb, pana pe 24 decembrie, valorile diurne vor fi negative si vor cobori pana in jur de -4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor cobori pana la  -9 grade in perioada 23-24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului.

Muntenia: Vremea se va raci treptat, astfel ca valorile maxime vor cobori in medie pana la valori in jur de -6 grade pana pe 24 decembrie. Incepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi treptat, iar maximele termice vor urca usor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 23 si 25 decembrie, cand se asteapta valori intre -14 si -12 grade. Vor fi precipitatii slabe, mixte in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului.

Oltenia: Vremea va fi normala termic in intervalul 26-30 decembrie, dar se va raci intre 23 si 25 decembrie, cand maximele termice vor fi in medie cuprinse intre -4 si -2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special pana pe 25 decembrie cand in medie se vor situa in jur de -10 grade. Vor fi precipitatii mixte spre sfarsitul intervalului. In intervalul 23-25 decembrie va ninge slab.

La munte: Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioda 23-24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 si -8 grade. Temperatura aerului se va mentine permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor cobori sub pragul de ger pana pe 25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in perioada 23-30 decembrie.

Sarbatorile in strainatate

Potrivit agentiilor de turism, majoritatea romanilor au ales sa ramana in tara pentru perioada Craciunului, insa de Revelion unii dintre ei au optat pentru o vacanta in strainatate. Austria, Bulgaria, Cehia si Turcia sunt printre primele tari in preferintele romanilor, mai ales datorita targurilor specifice sarbatorilor si partiilor de ski.

"In Romania Revelionul este foarte scump in zona montana, daca ne comparam cu Bulgaria, Slovacia, Slovenia si chiar cu Austria. Pe Valea Prahovei, un Revelion este mai scump decat in Elvetia si costa cu 20-30% mai mult decat in Austria. Tarifele de la munte de la noi sunt cu 40% mai mari decat in Bulgaria. In Budapesta, Viena sau Praga, ca sa nu mai vorbim de Roma, Londra sau Paris, sunt programe speciale pentru turistii de Revelion", a declarat, anterior, agentiei Mediafax, Gheorghe Marginean, proprietarul Karpaten Turism.

Chiar daca statiunea bulgara Bansko este pe lista preferintelor romanilor in perioada sarbatorilor de iarna, prognozele meteo arata ca si acolo vremea se va incalzi, iar temperaturile vor ajunge la valori pozitive chiar din Ajunul Craciunului.

O alta locatie preferata datorita partiilor de ski este si Innsbruck, Austria. Cunoscuta ca "mall-ul alpin", regiunea austriaca reprezinta un loc perfect pentru pasionatii de sporturi de iarna. Cu toate acestea, meteorologii aduc din nou vesti proaste. Nici Austria nu va fi ferita de incalzirea din aceasta perioada, temperaturile ajungand pana la 12-13 grade Celsius. Mai mult, prognozele meteo arata ca atat de Craciun, cat si de Revelion, in Innsbruck vor fi averse de ploaie.

In Viena, in perioada 24-31 decembrie, vremea fi relativ rece, dar cu valori pozitive, maximele atingand 8-9 grade Celsius, iar minimele -1 grad. Mai mult, se preconizeaza ca va si ploua.
23 decembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.