Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea intra intr-un proces de racire

Vremea intra intr-un proces de racire

Marti

IN TARA: Vremea va fi predominant inchisa. Pe arii restranse se vor semnala precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ninsoare in sud-vestul, sudul si estul tarii, local in zona de munte si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 5 grade, usor mai ridicate pe litoral, iar cele minime intre -10 si 2 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -13 grade. In zonele joase vor fi conditii de ceata si chiciura.

LA BUCURESTI: Vremea va fi inchisa si trecator va fulgui. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -4...-3 grade.

Miercuri

IN TARA: Vremea va fi predominant inchisa si se va raci, devenind geroasa, noaptea, in centru si nord-est. In cursul zilei, local, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in sud-vestul si sudul tarii. Noaptea temporar va ninge in Muntenia, Dobrogea, local in Moldova si izolat in celelalte regiuni. Vantul va sufla moderat, cu intensificari indeosebi in sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 si 2 grade, usor mai ridicate pe litoral, iar cele minime se vor situa intre -14 si 0 grade, mai coborate pana in jur de -20 de grade in estul Transilvaniei. In zonele joase, izolat, va fi ceata si chiciura.

Vremea in Europa

In Europa, vreme calda pentru aceasta data in Peninsula Iberica cu 14 grade la Madrid, fara ploaie, dar cu destul de multi nori. Ploua insa la Paris, Londra si Bruxelles, unde maximele sunt in apropierea normelor: intre 7 si 9 grade. In schimb, in centrul Europei, valorile termice sunt mult mai mici, cerul e noros si cad precipitatii slabe mixte: 3 grade la Berlin, zero grade la Varsovia cu lapovita, 3..4 grade la Praga, Budapesta si Viena cu ploaie. In partea de nord-est a continentului se afla o masa de aer deosebit de rece care va ajunge si la noi in tara in aceasta saptamana, astfel ca valorile termice maxime sunt sub limita gerului minus 11 grade la Moscova si va ninge. In orasele mediteraneene, tot vreme fara soare, dar valorile termice sunt placute pentru data din calendar: 10 grade la Istanbul, 15 la Atena si 13 la Roma.

Tendinta

Vremea intra intr-un proces de racire care va continua pana la Craciun. O masa de aer rece, in nuante de albastru inchis, avanseaza treptat spre centrul Europei si va ajunge si in tara noastra. Racirea este timida azi si maine, dar se accentueaza in zilele urmatoare, in special in weekend. Daca adaugam si intensificarea vantului in special in regiunile extracarpatice, atunci senzatia de frig va fi si mai intensa. Precipitatiile sunt putine si neinsemnate cantitativ si vorbim de ninsori incepand de maine.
18 decembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.