Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 17 - 30 decembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 17 - 30 decembrie 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, in urma cu putin timp prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, respectiv intervalul 17 - 30 decembrie. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT
Vremea va fi normala termic in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii in jur de 4 grade, dar se va raci in perioada 19 - 23 decembrie cand mediile diurne vor cobori sub pragul de inghet pana la -4 grade. Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice vor urca pana la o medie de 4 grade. Temperaturile minime medii vor fi apropiate de 0 grade in primele zile dupa care se vor mentine negative pana la sfarsitul intervalului si vor atinge -8 grade intre 22 si 24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ, mixte in perioada 17- 20 decembrie si 26 - 30 decembrie si mai ales sub forma de ninsoare in restul intervalului.

CRISANA
Vremea va fi normala termic pana pe 19 decembrie, dupa care se va raci in perioada 20 - 24 decembrie cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -4 si -2 grade. Incepand cu 25 decembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor situa la o medie de 2...3 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand in medie se vor situa intre -6 si -10 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi redusa in prima saptamana. In schimb in perioada 23 - 30 decembrie vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi
lapovita si posibil chiar ploaie.

TRANSILVANIA
Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 20 - 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa intre -8 si -10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori in jur de -16 grade. Temporar va ninge in general slab in primele doua zile, dar si in perioada 22 - 30 decembrie.

MARAMURES
In primele doua zile valorile maxime vor fi in medie de 2...3 grade, dupa care vremea se va raci, astfel incat in perioada 19 - 25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de -6 grade. Din 26 decembrie valorile diurne vor creste si se vor situa in jur de 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger -10 grade in perioada 20 - 24 decembrie. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in intervalul 23 - 30 decembrie, dar si in prima zi.

MOLDOVA
Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 21 - 24 decembrie, cand in medie temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -10 grade. De asemenea temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 26 decembrie, cand se asteapta valori intre -16 si -12 grade. Va ninge in primele doua zile, dar slab cantitativ si in restul intervalului. In ultimele zile vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita.

DOBROGEA
Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile, dar si in intervalul 26 - 30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa intre 2 si 4 grade. In schimb, in perioada 19 - 24 decembrie valorile diurne vor fi negative si vor cobori pana in jur de -4 grade, vremea fiind rece. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade la inceputul si la sfarsitul intervalului, dar vor cobori pana la -8... -9 grade in perioada 22 - 24 decembrie. Temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie in zilele de 17 si 18 decembrie, mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului.

MUNTENIA
Vremea se va raci treptat in prima saptamana, astfel ca valorile maxime vor cobori pana in medie pana la valori in jur de -6 grade in perioada 21 - 24 de cembrie. Incepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi treptat, iar maximele termice vor urca usor peste 0 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative si vor cobori sub pragul de ger intre 20 si 25 decembrie, cand se asteapta valori intre -14 si -12 grade. Vor fi precipitatii slabe, mixte in primele doua zile, dar si in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului.

OLTENIA
Vremea va fi normala termic in primele doua zile si in intervalul 26 - 30 decembrie, dar se va raci intre 20 si 25 decembrie, cand maximele termice vor fi in medie cuprinse intre -4 si -2 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21 - 25 decembrie cand in medie se vor situa in jur de -10 grade. Vor fi precipitatii mixte in primele doua zile si spre sfarsitul intervalului. In intervalul 22 - 25 decembrie va ninge slab.

LA MUNTE
Vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioda 20 - 24 decembrie, cand maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 si -8 grade. Temperatura aerului se va mentine permanent la valori negative, noaptea. Astfel valorile medii vor cobori sub pragul de ger in perioada 20 - 25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in primele zile, dar si in perioada 23 - 30 decembrie.
17 decembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.