Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Iarna adevarata in Romania. VIN NINSORILE!

Iarna adevarata in Romania. VIN NINSORILE!

Luni vom avea vreme inchisa si temporar precipitatii pe arii relativ extinse, exceptand Oltenia unde acestea se vor semnala cu totul izolat. In sud si sudest vor fi ploi iar in rest vor fi precipitatii mixte. La munte vor predomina ninsorile. In estul tarii, izolat, cantitatile de apa vor mai depasi 15 l/mp. Vantul va avea intensificari indeosebi in sudul si estul teritoriului, sustinute pe litoral si in delta, unde la rafala vor depasi 70 de km/h. Temperatura aerului, in scadere in regiunile intracarpatice, va avea maxime cuprinse intre 2 si 12 grade.

VREMEA IN BUCURESTI

In capitala va ploua, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul va sufla in general moderat. Dimineata, 5...7 grade si la amiaza in jur de 10 grade.

VREMEA LA MUNTE

La munte cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Vantul va avea intensificari.

VREMEA PE REGIUNI

In regiunile intracarpatice tot o zi cu precipitatii mixte pe arii extinse dar si cu sanse de soare in partea a doua a zilei, pe ici pe colo in regiunile vestice. Valorile termice la amiaza, mai coborate cu 2-3 grade decat ieri, se vor situa in general in jur de 5-6 grade, iata 4 grade la Miercurea Ciuc.

In sud, in Oltenia precipitatiile se restrang, mai raman doar pe ici pe colo si poate chiar sa iasa si soarele. In Muntenia insa, vreme inchisa cu ploi pe arii extinse ce pot trece de 15 l/mp. Maximele zilei intre 6 si 9 grade in Oltenia si ceva mai ridicate in Muntenia, 10 grade la Alexandria si Slobozia si 11 la Ploiesti, Giurgiu si Calarasi. Vantul insa va prezenta intensificari si in Oltenia si in Muntenia.

In Dobrogea vantul va fi chiar mai sustinut in special pe litoral si in Delta Dunarii unde poate trece de 70 km/ora. Sanse de soare practic nule in schimb ploile acopera arii extinse. Temperatura are valori maxime de 9 grade la Tulcea, 10 la Medgiduia si 11 la Constanta.

Vreme inchisa si cu ploi multe ce pot trece izolat de 15 l/mp. In partea de nord a regiunii poate fi si lapovita si ninsoare. Maximele pornesc de la 8 grade in sudul regiunii si scad catre nord pana la 4-5 grade Bacau, Iasi si Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE

Marti, vremea se va raci. Precipitatiile se restrang, mai raman ploi slabe izolate in sudest si ninsori razlete la munte. Spre seara innorarile se vor accentua din nou in regiunile vestice si local vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 3 grade la Miercurea Ciuc si 7 grade la Giurgiu si Constanta. Si in capitala vremea se va raci. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata 2-3 grade si temperatura maxima din cursul zilei, in jurul valorii de 7 grade.

Miercuri vremea va fi in general inchisa si temporar vor cadea precipitatii in toate regiunile. Vor fi mai ales ninsori in vest, centru si nord, precipitatii mixte in Muntenia si Moldova si ploi in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 1 grad la Suceava si 10-11 grade in Dobrogea la Tulcea si Constanta.

In Bucuresti cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii sub forma de ploaie dar trecator si sub forma de lapovita. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata 1, 2 garde sub zero si la amiaza in jurul valorii de 4 grade.

VREMEA IN EUROPA

Vreme rece cu precipitatii si vant in cea mai mare parte a Europei. Orasele cu vremea cea mai calda sunt cele din sudul continentului dar si aici maximele sunt sub valorile medii multianuale: 16 grade cu ploi puternice, vant si descarcari electrice la Istanbul si Atena, aceeasi vreme la Roma dar mai rece, 12 grade la amiaza. Si mai rece in vest: 9 grade la Madrid, Paris si Londra dar aici e noros si ploua iar vantul prezinta intensificari. Catre centrul continentului iarna si-a intrat in drepturi: maxime intre 1 si 3 grade si trecator ninsori slabe in Berlin, Varsovia, Praga, Budapesta si Viena. Mai la nord, valori negative pentru maxime: minus 10 grade la Oslo si minus 7 la Helsinki. Sub limita inghetului si maxima de la Moskova, minus 2 grade, dar macar este soare.

Tendinta

Iarna isi intra in drepturi in urmatorea saptamana - vremea se va raci si temporar se vor semnala precipitatii care nu vor fi numai sub forma de ploaie. Precipitatiile sunt aduse de sisteme noroase venind in principal din Mediterana. In partea de sudest a tarii predomina ploile si in general tara noastra se va afla toata saptamana in tonuri de albastru, chiar albastru inchis, reprezentand masele de aer rece polar. Asadar temperatura scade, vantul se va intensifica accentuand si el senzatia de frig, ploile se transforma in lapovita si ninsoare pe areale tot mai extinse din vest, centru si nord.
3 decembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.