Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 26 noiembrie -  9 decembrie 2012, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT
In primele zile ale intervalului vremea se va incalzi, astfel incat valorile termice maxime vor urca, in medie, pana la 16...18 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie temperaturile vor scadea usor si treptat, ajungand in medie pana in jur de 4 grade, in intervalul 5 - 9 decembrie. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pana in jurul datei de 4 decembrie, dupa care vor scadea la valori medii, usor sub pragul de 0 grade. Incepand din 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului vor fi ploi in general slabe cantitativ, cu mentiunea ca in perioada 5 - 9 decembrie vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. 

CRISANA 
Vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, astfel incat valorile maxime vor urca in medie pana in jur de 16 grade. De la sfarsitul lunii noiembrie, vreme va intra intr-un proces de racire treptata. Temperaturile diurne vor scadea, in medie, pana la 2...4 grade, in intervalul 5 - 9 decembrie. Minimele termice vor fi pozitive pana in jurul datei de 4 decembrie, dupa care vor scadea si sub pragul de inghet. Va ploua in general slab cantitativ, incepand din 28 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului, dar in perioada 5 - 9 decembrie vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. 

TRANSILVANIA
Valorile maxime termice vor creste usor pana pe 29 noiembrie, la valori, in medie, de 14 grade. De la sfarsitul lunii noiembrie, vremea se va raci treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge in ultimele zile ale intervalului, in medie, la valori in jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pana la valori in jur de -4 grade spre sfarsitul intervalului, exceptand ultimele zile ale lunii noiembrie cand vor fi usor pozitive. Incepand din data de 29 noiembrie va ploua slab, iar in intervalul 4 - 9 decembrie vor fi posibile precipitatii mixte. 

MARAMURES
Pana in data de 29 noiembrie temperaturile maxime vor creste usor la valori, in medie, in jur de 13 grade, dupa care vremea se va raci treptat, astfel ca in intervalul 6 - 9 decembrie valorile medii se vor situa in jur de 2 grade. Temperaturile minime se vor mentine usor pozitive pana in data de 4 decembrie, dupa care vor scadea la valori medii de - 3 grade. Incepand din 29 noiembrie pana la sfarsitul intervalului vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar si sub forma de lapovita si ninsoare in intervalul 4 - 9 decembrie. 

MOLDOVA
Vremea se va incalzi pana in data de 30 noiembrie, cand maximele termice vor atinge, in medie, valori de 14 grade. Incepand cu 1 decembrie temperaturile maxime vor scadea treptat pana la valori in medie de 2 grade, in intervalul 6 - 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade si chiar usor pozitive la sfarsitul lunii noiembrie, urmand ca dupa data de 6 decembrie sa scada, in medie, pana la -2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar incepand din 2 decembrie se asteapta precipitatii slabe, posibil si sub forma de lapovita si ninsoare, in perioada 6 - 9 decembrie. 

DOBROGEA
Pana la sfarsitul lunii noiembrie, temperaturile maxime vor creste, in medie, pana la valori in jur de 16 grade. Din 1 decembrie vremea se va raci usor si treptat, astfel ca maximele termice se vor situa in jur de 6 grade, in intervalul 6 - 9 decembrie. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pe tot parcursul intervalului, cu o medie de 2...4 grade, mai ridicate pana la 6...8 grade in perioada 29 noiembrie - 4 decembrie. Va ploua slab in ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar temporar si in intervalul 2 - 9 decembrie. 

MUNTENIA
Vremea se va incalzi pana in data de 29 noiembrie, cand maximele termice vor atinge in medie, valori de 18 grade. Apoi temperaturile diurne vor scadea treptat, ajungand la valori medii in jur de 6 grade, in perioada 6 - 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi pozitive in special in intervalul 29 noiembrie - 4 decembrie, cand se vor situa in medie intre 4 si 7 grade, dupa care vor scadea usor sub 0 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar incepand din 2 decembrie va ploua temporar. Sansele de lapovita vor fi extrem de reduse in ultimele zile ale intervalului. 

OLTENIA
Pana pe data de 29 noiembrie, vremea se va incalzi, astfel ca maximele termice se vor apropia in medie de 16 grade. Apoi, temperaturile maxime vor scadea usor si treptat, pana la valori medii de 4 grade, in perioada 6 - 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in special in intervalul 29 noiembrie - 4 decembrie, cand se vor situa in medie intre 3 si 6 grade, dupa care vor scadea usor sub 0 grade. Incepand de la sfarsitul lunii noiembrie si pana pe 9 decembrie, temporar va ploua in general slab cantitativ. Sansele de lapovita vor fi extrem de reduse in ultimele zile ale intervalului. 

LA MUNTE 
Intre 26 si 30 noiembrie valorile termice maxime se vor situa in medie la valori de 6...8 grade. Incepand cu data de 1 decembrie vremea se va raci, astfel ca temperaturile maxime vor cobori pana in jur de - 2 grade in perioada de 5 - 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, dar incepand din 4 decembrie se vor situa intre -8 si -6 grade. De la sfarsitul lunii noiembrie si pana pe 9 decembrie vor fi precipitatiile in general slabe cantitativ, la inceput sub forma de ploaie, apoi indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare. 
27 noiembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.