Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru iarna 2012-2013

Prognoza meteo pentru iarna 2012-2013

Temperaturi medii care nu vor mai depasi 2 grade Celsius se vor consemna in intervalul decembrie 2012 - februarie 2013, in timp ce cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate, in general, de mediile climatologice, se arata in raportul privind estimarile meteo pentru urmatoarele trei luni, publicat de Administratia Nationala de Meteorologie. Pentru Maramures, specialistii au prognozat cantitati mari de precipitati pe parcursul lunii decembrie, de pana la 85 l/mp - cele mai insemnate din tara. 

Meteo decembrie 2012 
In luna decembrie, temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand Dobrogea unde sunt posibile valori mai ridicate decat normele climatologice (pana la 4 grade Celsius), precum si nordul Olteniei si Munteniei, unde temperaturile medii pot fi usor mai coborate decat aceste norme, respectiv intre minus 1 si 1 grad Celsius si intre minus 3 si 2 grade Celsius. 

In decursul aceleasi luni, cantitatile lunare de precipitatii vor fi, in general, normale, iar local in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile valori usor excedentare. Nivelul precipitatiilor se va incadra intre minim 25 litri/mp in Banat, Muntenia si Dobrogea si maxim 85 litri/mp in Maramures. 

Meteo ianuarie 2013 
Meteorologii estimeaza, pentru ianuarie, temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologice in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei, cuprinse intre -6 grade in Transilvania si Muntenia si zero grade in Dobrogea si Banat. 

Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de media climatologica in majoritatea regiunilor tarii, cu niveluri cuprinse intre 20 si 70 de litri/mp. 

Meteo februarie 2013 
In februarie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, cu exceptia regiunilor din sud-est, sud si vest, unde, local, valorile termice vor fi usor mai ridicate. Normele climatologice pentru temperaturile medii se vor incadra intre -5 si zero grade Celsius, in Transilvania, si intre zero si 2 grade Celsius in Banat. 

In ceea ce priveste nivelul precipitatiilor, in luna februarie, acesta va fi in limite apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a teritoriului. 

Local, in nord-vestul si centrul tarii, cantitatile de precipitatii se pot situa peste mediile multianuale, cu valori de pana la 45 l/mp in Crisana si Transilvania, respectiv pana la 70 l/mp in Oltenia. 
23 noiembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.